What does sustainable architecture mean?

Wat betekent duurzame architectuur?

Lees meer over wat het betekent om een ​​voorstander van duurzaam ontwerp te zijn.

 

Duurzaam architectuurontwerp

Wat is duurzame architectuur?

Het idee van duurzaamheid, ook bekend als ecologisch ontwerp, heeft betrekking op het proces om ervoor te zorgen dat ons gebruik van momenteel beschikbare middelen geen nadelige effecten heeft op ons collectieve welzijn of zal het moeilijker maken om middelen te verkrijgen om toekomstige redenen. Het belangrijkste doel van duurzaam ontwerp is om de energie -efficiëntie te optimaliseren over de hele levenscyclus van een structuur. In termen van duurzaam ontwerp worden passieve systemen die de site van het gebouw gebruiken en kenmerken gebruiken benadrukt. Ontwerpen met lage energie bevatten hoog-thermale massamaterialen die warmte effectief behouden en uitstekende isolatie. Windows strategisch gepositioneerd om warmte-genererende lichtstroom te optimaliseren, terwijl in de eerste plaats het minimaliseren van warmteverlies door het glas een slechte isolator is.

Saltbox-ontwerpen, veel voorkomend in koude klimaatgebouwen zoals Amerikaanse koloniale zoutboxen, zijn een geweldig historisch voorbeeld van centrale warmteconditie in een kleinschalige structuur. Kleinschalige windturbines op het dak kunnen elektriciteit genereren, variërend van 10% tot 25% van de energie die een typische residentiële structuur nodig heeft. Zonneboilers, vaak bekend als warmwatersystemen voor huishoudelijke, kunnen een kosteneffectieve verwarmingsoplossing zijn voor een huis of een andere structuur. Een zonnecollectorsysteem dat actief zonne-energie verzamelt, kan ongeveer 80-100 liter heet water per dag produceren. Grondbron warmtepompen kunnen energie-efficiëntieniveaus 40% tot 60% groter bereiken dan hun luchtbron tegenhangers.

Gerecycled denim of ingeblazen isolatie van vezels, duurzaam hout, trass, linoleum, schapenwol, hennepbeton, Romeins beton en bamboe zijn voorbeelden van duurzame bouwmaterialen. Papier vervaardigd of gegenereerd uit boshout is naar verluidt 100% recyclebaar, wat betekent dat het regenereert en onderhoudt bijna al het boshout dat in het productieproces wordt gebruikt. Bouwmaterialen met lage impact worden over het algemeen geacht minder vluchtige organische verbindingen (VOS) te bevatten en beter te zijn voor de gezondheid van de mens en milieu. California State ontdekte dat bepaalde groene materialen grote hoeveelheden vervuiling genereren, terwijl meer "conventionele" materialen aanzienlijk minder vervuiling vrijgeven. Bouwlocatie die is geoptimaliseerd voor energie -efficiëntie en werkt in harmonie met, in plaats van tegen, het milieu kan aanzienlijk worden geholpen door permacultuuronderzoek.

Nieuwe stedenbouw, nieuwe klassieke architectuur en complementaire architectuur bevorderen een meer milieuvriendelijke benadering van de bouw. Duurzame stedenbouw omvat acties die verder gaan dan duurzaam ontwerp en een breder perspectief voor milieuduurzaamheid omarmen. Een duurzame bouwconsulent kan vroeg in het ontwerpproces worden betrokken om te anticiperen op de implicaties van duurzaamheid van verschillende ontwerpcomponenten zoals bouwmaterialen. Ecologische architectuur is een zin die wordt gebruikt om architectuur te beschrijven die sterk is gericht op het minimaliseren van de koolstofvoetafdruk, het gebied of de volume van de ruimte van een gebouw tijdens de bouw en tijdens het bestaan. Duurzaamheid heeft drie pijlers: economie, samenleving en milieu (of milieuactiviteit) Duurzaamheidsontwerp streeft ernaar om negatieve milieueffecten te verminderen en de gezondheid en comfort van inzittenden te bouwen om de algehele prestaties te verbeteren.

Een gebouw wordt als groen beschouwd als het helpt bij het minimaliseren van het effect op de natuurlijke omgeving en de gezondheid van inwoners. Duurzame producten verminderen de impact van het milieu door ethisch verworven dingen te gebruiken, zoals volledig hernieuwbaar of op een duurzame manier verzameld. Energie-efficiënte gebouwen kunnen worden beschreven als structuren die bedoeld zijn om de hoeveelheid energie te minimaliseren die nodig is voor verwarming en koeling.

Wat is de definitie van duurzame architectuur?

Architectonisch ontwerp dat tot doel heeft het negatieve milieueffect van gebouwen te verminderen via het efficiënte en matige gebruik van materialen, energie, ontwikkelingsruimte en het ecosysteem als geheel staat bekend als duurzame architectuur. In het ontwerp van de gebouwde omgeving hanteert duurzame architectuur een opzettelijke benadering van energie en milieubehoud. Het concept van duurzaamheid, ook bekend als ecologisch ontwerp, verwijst naar het proces om ervoor te zorgen dat ons gebruik van momenteel toegankelijke middelen geen negatieve gevolgen heeft voor ons collectieve welzijn of maakt het moeilijk om middelen voor andere doeleinden in de toekomst te verwerven.

Wat is de definitie van duurzaam energieverbruik?

Het meest essentiële doel van duurzaam ontwerp is het maximaliseren van energie -efficiëntie gedurende de volledige levenscyclus van een structuur. Als het gaat om duurzaam ontwerp, worden passieve systemen die gebruik maken van de locatie van het gebouw en de integratie van architecturale kenmerken geprioriteerd, met hernieuwbare energiebronnen en vervolgens fossiele brandstofbronnen die alleen worden gebruikt wanneer absoluut noodzakelijk. Als het gaat om verwarming en ventilatie, kan site -analyse worden gebruikt om het gebruik van lokale natuurlijke hulpbronnen zoals zonneschijn en omgevingswind te maximaliseren voor verwarming en ventilatie.

Wat is de efficiëntie van een verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem?

Passieve architectuurtechnieken omvatten de indeling van kamers in een gebouw, evenals de grootte en oriëntatie van ramen in de structuur. Ze omvatten ook de oriëntatie van gevels en straten, evenals de verhouding tussen het hoogtepunt van gebouwen en de breedte van straten, in de context van stadsplanning. De energievereisten van een goed geïsoleerde structuur worden verminderd in termen van het genereren en dissipatie van warmte, maar het gebouw heeft mogelijk een grotere ventilatiecapaciteit nodig om vuile binnenlucht uit te putten. Het is mogelijk om een ​​energiezuinig HVAC-systeem te construeren dat minder energie verbruikt dan een gebouw dat goed is opgeblazen.

Opgebouwde warmte wordt uit gebouwen afgezet via het water-, lucht- en composteerstromen. Online energierecyclingsystemen die direct beschikbaar zijn, kunnen de energie in afval in warm water en oude lucht efficiënt verzamelen en overbrengen naar binnenkomend nieuw koud water of frisse lucht zonder dat gespecialiseerde apparatuur nodig is. Anaërobe vergisters, die zich centraal bevinden, moeten energie innen van compost die gebouwen verlaat voor andere doeleinden dan tuinieren. Koper, in tegenstelling tot andere metaalgeleiders, helpt bij de verbetering van de elektrische energie-efficiëntie van motoren, waardoor de duurzaamheid op lange termijn van elektrisch aangedreven bouwsystemen wordt vergroot. De site en de oriëntatie van het gebouw hebben een aanzienlijke invloed op de efficiëntie van het HVAC -systeem van een gebouw.

Het is mogelijk om de energie van de zon effectief vast te leggen met behulp van passief zonnebouwontwerp, dat niet nodig is om actieve zonnedevices zoals fotovoltaïsche cellen of warmwaterpanelen op zonne -energie te behalen. Ontwerpen met lage energie omvatten materialen met een hoge thermische massa, die efficiënt warmte behouden, evenals goede isolatie, die helpt om te voorkomen dat warmte ontsnapt. Saltbox-ontwerpen, die gebruikelijk zijn in koude klimaatstructuren zoals Amerikaanse koloniale saltboxes, dienen als een uitstekend historisch voorbeeld voor gecentraliseerde warmtecefficiëntie in een kleinschalige structuur.

Ramen zijn strategisch gepositioneerd om de instroom van warmte-genererend licht te maximaliseren, terwijl het verlies van warmte via het glas wordt beperkt, wat in de eerste plaats een slechte isolator is. Wanneer het op het noordelijk halfrond wordt gedaan, houdt dit vaak in dat een groot aantal ramen op het zuiden worden geïnstalleerd om direct zonlicht te verzamelen, terwijl de hoeveelheid ramen op het noorden aanzienlijk wordt beperkt. Bepaalde raamontwerpen, zoals dubbele of drievoudige geglazuurde geïsoleerde ramen met met gas gevulde openingen, bieden veel grotere isolatie dan glazen ramen met één ruit, die duurder zijn. Een gangbare praktijk is om bladverliezende bomen voor ramen te laten groeien, zodat hun bladeren in de zomer overmatige zonnesun worden om door te gaan, maar toestaan ​​dat licht doorheen gaat in de winter wanneer hun bladeren vallen.

Als het gaat om duurzaam ontwerp in koudere regio's, liggen verwarmingssystemen een belangrijke nadruk, omdat ze meestal een van de grootste bronnen van energieverbruik in gebouwen zijn. Het is ook mogelijk om uitstekende resultaten te krijgen met passieve zonnestelsels in heter gebieden wanneer koeling een belangrijk probleem is. Voor het handhaven van de koude temperaturen van de nacht gedurende de dag zijn metselwerkconstructiematerialen met een hoge thermische massa zeer gunstig. Om het oppervlak en het warmteverlies te vergroten, kiezen architecten vaak enorme gebouwen met één verdieping als hun primaire constructieoptie.

Het is efficiënter voor een geïntegreerd energiesysteem om in een klimaat van vier seizoenen te werken als het gebouw goed geïsoleerd is, wanneer het wordt geplaatst om te werken met de krachten van de natuur, wanneer warmte wordt heroverd (onmiddellijk of opgeslagen), Wanneer de warmtefabriek die op fossiele brandstoffen of elektriciteit vertrouwt, groter is dan 100 procent efficiënt en wanneer hernieuwbare energie wordt gebruikt.

Wat zijn precies zonnepanelen?

Vanwege de lage efficiëntie van sommige fotovoltaïsche zonnepanelen, kan de terugverdientijd van hun installatie aanzienlijk worden ingekort. Als het gaat om zonnepanelen, wordt de elektrische uitgang bepaald door de oriëntatie en efficiëntie van het paneel, evenals de locatie en de omgeving. Over het algemeen varieert de efficiëntie van in de handel verkrijgbare PV -panelen van 4 procent tot 28 procent, afhankelijk van het model. In Duitsland worden zonnepanelen bijvoorbeeld vaak gebruikt in de bouw van nieuwe huizen die bewoners kunnen gebruiken.

Zonnepanelen zijn vaak georiënteerd op de zon om fotovoltaïsche panelen in staat te stellen zoveel mogelijk energie te verzamelen. Op het noordelijk halfrond bieden zonnepanelen met een echte oriëntatie van het zuiden de meeste energie. De verzamelaar kan boven de horizontale breedtegraad +15 ° worden gekanteld om de efficiëntie gedurende de winter te verbeteren. De hoek van het paneel boven horizontaal moet gelijk zijn aan de breedtegraad van het paneel om de grootste jaarlijkse output te krijgen.

Wat zijn windturbines en hoe werken ze?

In vergelijking met de hoeveelheid elektriciteit die ze genereren, zijn kleine windturbines in de meeste gevallen vaak duurder dan grotere windturbines. Als het gaat om kleine windturbines, kunnen onderhoudskosten een beslissende kwestie zijn, vooral op locaties met een beperkt windophargend potentieel. Windturbines beginnen elektriciteit te produceren wanneer de windsnelheid 8 mijl per uur bereikt, maximale capaciteit bereikt bij 32-37 mijl per uur en worden uitgeschakeld om schade bij snelheden meer dan 55 mijl per uur te voorkomen.

Het is noodzakelijk dat windturbines worden geplaatst in gebieden die een consistente hoeveelheid wind krijgen (met gemiddelde windsnelheden groter dan 15 mph) zodat ze correct kunnen functioneren. Van kleinschalige windturbines op het dak is aangetoond dat ze stroom produceren die varieert van 10 procent tot 25 procent van de energie die een typisch woongebouw nodig heeft. Turbines voor thuisgebruik liggen meestal tussen 7 voet (2 m) en 25 voet (8 m) in diameter, en ze genereren energie met een snelheid variërend van 900 watt tot 10.000 watt, afhankelijk van de windsnelheid die werd gemeten.

Wat is zonnewaterverwarming en hoe werkt het?

In bepaalde gevallen kan het gebruik van zonneboilers, ook bekend als warmwatersystemen voor huishoudelijke, een kosteneffectieve methode zijn om water voor een huis of ander gebouw te verwarmen. Ze kunnen in elke omgeving worden gebruikt, en de brandstof die ze nodig hebben is zonlicht, wat een volledig gratis hulpmiddel is. Actieve en passieve zonnatersystemen zijn de twee soorten beschikbare zonnatersystemen. Een zonnecollectorsysteem dat actief zonne -energie verzamelt, kan elke dag ongeveer 80 tot 100 liter heet water genereren. Een passief systeem zal een kleinere capaciteit hebben dan een actievere.

Zonne-collectoren kunnen zorgen voor een hogere temperatuurruimte en zelfs hogere temperaturen voor absorptiekoelsystemen bij gebruik in combinatie met een thermisch systeem voor zonne-energie. Boilers van elektrische weerstand, die in de huizen van vandaag voorkomen, hebben een jaarlijks elektrisch verbruik van ongeveer 4500 kW/u. Het gebruik van zonne -collectoren vermindert de hoeveelheid energie die wordt gebruikt met de helft. Hoewel de initiële kosten voor het installeren van zonne -collectoren duur zijn, maken de jaarlijkse energiebesparing dit goed met terugverdientijd die vrij kort zijn.

Wat is precies een warmtepomp?

Air-source warmtepompen (ASHP) kunnen warmte uit een relatief koude omgeving extraheren en overbrengen naar een hete. Als gevolg hiervan, of de buitentemperatuur erg koud of extreem heet is, neemt de effectiviteit van ASHP's af; Als gevolg hiervan zijn ze alleen echt geschikt in gematigde regio's. Luchtwarmtepompen zijn erg goedkoop in vergelijking met andere soorten warmtepompsystemen.

Gerichte-source (ook bekend als geothermische) warmtepompen kunnen energie-efficiëntieniveaus van 40 procent tot 60 procent hoger bereiken dan hun equivalenten voor luchtbron. Het onderscheid tussen de twee soorten warmtepompen is dat de bodemwarmtepomp een van de warmtewisselaars onder de grond heeft, terwijl de andere dat niet doet. Het gebruik van grondwarmte neemt gebruik van de algemeen consistente en matige temperaturen die worden gevonden onder het aardoppervlak. Ze werken op een lager geluidsniveau en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals warmwaterverwarming.

Een grondbreukwarmtepompsysteem is ongeveer twee keer zo duur als een conventioneel luchtbron warmtepompsysteem. In veel gevallen kunnen de initiële kosten meer dan gecompenseerd zijn door de daaropvolgende vermindering van energierekeningen. Waterzuivere warmtepompen en lucht-aarde warmtepompen zijn nog twee soorten warmtepompen. Lucht-aarde warmtepompen hebben grotere behoeften van de ventilatorvermogen en minder effectieve warmtetransmissie dan andere soorten warmtepompen. Waterbron is een term die vaak wordt gebruikt in combinatie met een waterlichaam, zoals een vijver of meer.

Duurzame architectuur

Wat zijn precies milieuvriendelijke bouwmaterialen?

Gerecyclede denim of ingeblazen vezelglasisolatie, duurzaam geproduceerd hout, trass, linoleum, schapenwol, hennepbeton, Romeins beton en bamboe zijn voorbeelden van duurzame bouwmaterialen. Papier dat is gefabriceerd of geproduceerd uit boshout is naar verluidt 100 procent recyclebaar, wat betekent dat het bijna al het boshout dat in het productieproces wordt gebruikt, regenereert en behoudt. Het gebruik van een vegetatieve dekking of schild over de enveloppen van de gebouw kan hier ook bij helpen. Hierna volgen enkele voorbeelden van duurzame bouwmaterialen: papieren vlokken; gebakken aarde; geramde aarde; klei; vermiculiet; vlaslinnen; sisal; zeegras; uitgebreide kleipranen; kokosnoot; Houtvezelplaten; calciumzandsteen; en lokaal geproduceerde steen en rots

Wat zijn gerecyclede materialen en hoe werken ze?

Duurzaamheid in ontwerp wordt vaak bereikt via het gebruik van gerecyclede of tweedehands materialen, zoals hersteld hout en gerecycled koper. De afname van het gebruik van nieuwe materialen resulteert in een evenredige vermindering van de hoeveelheid belichaamde energie die in hun productie wordt gebruikt (energie die wordt gebruikt bij de productie van materialen) om te voorkomen om aan nieuwe vereisten te voldoen. Indien mogelijk worden architecturale berging en herstelde materialen gebruikt bij de bouw van het gebouw.

Wat zijn lagere vluchtige organische verbindingen, en hoe werken ze?

Waar mogelijk worden lage impact bouwmaterialen gebruikt bij de bouw van gebouwen. Veel gevaarlijke chemicaliën (zoals formaldehyde, arseen en asbest) komen van nature voor en hebben een lange geschiedenis van gebruik, vaak met de beste bedoelingen, ondanks hun gevaren. Volgens de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door de staat Californië naar de uitstoot van materialen, produceren bepaalde groene materialen aanzienlijke hoeveelheden vervuiling, terwijl andere meer "conventionele" materialen veel minder vervuiling uitstoten.

Er zijn een aantal verschillende bronnen van vluchtige organische verbindingen (VOS) in elke interieuromgeving, en ze kunnen in elke binnenomgeving worden gevonden. VOS heeft een hoge dampdruk en een oplosbaarheid met een laag water, en ze worden ervan verdacht symptomen te produceren die vergelijkbaar zijn met die van het ziektesyndroom van ziektebouwen. Van veel vluchtige organische verbindingen (VOS) is aangetoond dat ze sensorisch ongemak induceren, evenals symptomen van het centrale zenuwstelsel die typerend zijn voor het ziektesyndroom van het ziek.

Green goederen worden vaak verondersteld minder vluchtige organische verbindingen (VOS) te hebben en gezonder te zijn voor zowel de gezondheid van de mens als voor de gezondheid van het milieu. Drie milieuvriendelijke goederen werden getest tegen hun niet-milieuvriendelijke equivalenten in een case study uitgevoerd door het Department of Civil, Architectural and Environmental Engineering aan de Universiteit van Miami. Onderzoekers ontdekten dat, ondanks het feit dat beide groene producten grote hoeveelheden vluchtige organische verbindingen (VOS) produceerden, de hoeveelheid en intensiteit van de uitgestelde VOCA veel lager en aangenamer was voor de blootstelling aan de mens.

Wat zijn duurzaamheidsnormen voor materialen, en hoe werken ze?

Ondanks het feit dat materialen een belangrijke rol spelen in de algehele duurzaamheid van een structuur, is het meten en beoordelen van de duurzaamheid van bouwmaterialen een uitdaging gebleken. Met minimale consistentie in de meting en evaluatie van duurzaamheidskenmerken van materialen, is een landschap bezaaid met honderden concurrerende, inconsistente en vaak onnauwkeurige eco-labels, normen en certificeringen geresulteerd. Verschillende suggesties zijn gepresenteerd in de context van het rationaliseren van het standaardenlandschap voor milieuvriendelijke bouwmaterialen.

Wat is de definitie van plaatsing van duurzame bouw?

Bouwplaatsing die is geoptimaliseerd voor energie -efficiëntie en die werkt in harmonie met de omgeving, in plaats van ertegen, kan aanzienlijk worden geholpen door de studie van permacultuur en de implementatie ervan in zijn holistische vorm. Commerciële, residentiële en lichte industriële sectoren kunnen meer toegankelijk worden gemaakt voor mensen die te voet, fiets of openbaar vervoer per voeten, door de toepassing van doordachte bestemmingsplannen voor gemengd gebruik. Bovendien laat het onderzoek zien hoe permaculturisten kunnen worden gebruikt als een hulpmiddel om duurzame ontwikkeling in landelijke en bosrijke regio's te bevorderen.

Wat is Sustainable Building Consultancy en hoe komt het u ten goede?

De diensten van een duurzame bouwconsulent kunnen vroeg in de ontwerpfase worden gezocht om de gevolgen van duurzaamheid te voorspellen van verschillende ontwerpelementen zoals bouwmaterialen, oriëntatie, glas en andere fysieke variabelen. Normen en normen zijn geïnstitutionaliseerd via het gebruik van prestatiegebaseerde beoordelingssystemen, zoals LEED [24] en Energy Star voor residentiële constructie. Het is de verantwoordelijkheid van de partijen die zich bezighouden met het project om de juiste strategie te nemen die u moet volgen om aan die vereisten te voldoen.

Architectuur en verstedelijking die milieuvriendelijk is.

Duurzame stedenbouw omvat activiteiten die verder gaan dan duurzaam ontwerp en een meer uitgebreide benadering van milieuduurzaamheid hanteren. Eco-industriële parken (EIP's), stedelijke landbouw en andere soortgelijke initiatieven zijn voorbeelden van typische oplossingen. De hedendaagse architecturale trends van nieuwe stedenbouw, nieuwe klassieke architectuur en complementaire architectuur pleiten allemaal voor een meer milieuvriendelijke benadering van bouwen. Tegen de modernistische en internationaal identieke architectuur, evenals tegen eenzame woonwijken en ontwikkeling van de voorsteden, is dit een radicale afwijking van de norm.

Wat is bouwinformatiemodellering (BIM) en hoe werkt het?

Architecturale en ingenieursbureaus maken gebruik van bouwinformatiemodellering (BIM) om te helpen bij de ontwikkeling van duurzame ontwerpen door hen in staat te stellen de prestaties van gebouwen te integreren en te evalueren. Door BIM te ontwerpen, kunnen architecten en ingenieurs de milieu -effecten van systemen en materialen kwantificeren, waardoor ze de keuzes maken die nodig zijn voor het ontwerpen van duurzame gebouwen. De nieuwe diensten bieden opeenvolgende en snelle toegang tot intern consistente en betrouwbare projectinformatie en openen een nieuw kanaal voor Green Construction.

Welke factoren dragen bij aan de levensvatbaarheid van architectuur op lange termijn?

Ontwerpmethoden die het negatieve milieueffect van een gebouwde omgeving minimaliseren, worden duurzame architectuur genoemd .... Duurzaam ontwerp is niet langer een bevlieging; Het is nu van cruciaal belang in de wereld van vandaag en zal belangrijke voordelen opleveren voor de gemeenschappen die het omarmen.

Wat is precies duurzame architectuur, en waarom is het zo essentieel voor de wereld?

Duurzame architectuur, vaak bekend als groene architectuur of milieuarchitectuur, is een soort ontwerp dat milieuvriendelijk is. Het roept architecten op om innovatieve ontwerpen te creëren en gebruik te maken van de huidige technologie om te garanderen dat gebouwen de minste negatieve impact hebben op het milieu en op lokale populaties.

Wat betekent de term "duurzame constructie" precies?

Een groen of duurzaam gebouw is er een die de volgende kenmerken kan behouden of verbeteren: de kwaliteit van het leven, terwijl het harmoniseert met het lokale klimaat, traditie, cultuur en het milieu in de regio, het behoud van energie, middelen en recyclingmaterialen, ... Het lokale en wereldwijde ecosysteem in de hele levenscyclus van het gebouw.

Wat is ecologische architectuur precies?

Milieuvriendelijke architectuur, ook bekend als duurzame architectuur of milieuvriendelijke architectuur, is een term die wordt gebruikt om de architectuur te beschrijven die sterk is gericht op het verminderen van de koolstofvoetafdruk van een gebouw, gebied of volume van ruimte tijdens de constructie en de hele levensduur.

Wat zijn de drie principes van de levensvatbaarheid op lange termijn?

De wortels van dit concept zijn gebaseerd op de concepten van duurzaamheid, die fundamenteel zijn voor wat het symboliseert. Daarom is duurzaamheid gebouwd op drie pijlers: de economie, de samenleving en het milieu (of milieuactiviteit). Deze concepten worden soms informeel aangeduid als winst, mensen en het milieu.

Wat zijn enkele voorbeelden van milieuvriendelijk ontwerp?

Voorbeelden van dergelijke plaatsen, naast groene gebieden, omvatten als volgt: gebruik van zoveel gerecyclede goederen als haalbaar kunnen helpen om het niet -hernieuwbare energieverbruik te verminderen. Het gebruik van milieuvriendelijke goederen - Voorbeelden van milieuvriendelijke producten zijn materialen gemaakt van gerecyclede bronnen en materialen afkomstig van lokale leveranciers.

Wat is de betekenis van milieuvriendelijk ontwerp?

Ontwerpen voor duurzaamheid beoogt negatieve effecten op het milieu te minimaliseren, evenals de gezondheid en het comfort van het bouwen van inwoners, om de algehele prestaties van het gebouw te verbeteren. Om duurzaamheid te bereiken, moet de primaire doelen zijn om het gebruik van niet -hernieuwbare middelen te verminderen, terwijl het genereren van afval ook wordt geminimaliseerd en gezonde, productieve ecosystemen creëert.

Wat is het over duurzame architectuur die zo belangrijk is?

Duurzaamheid bij het ontwerpen van gebouwen is van cruciaal belang bij het helpen van bedrijfseigenaren bij het verminderen van hun consumptie van hulpbronnen, terwijl tegelijkertijd een interieuromgeving van betere kwaliteit voor hun werknemers of huurders biedt. Veel van de variabelen die bijdragen aan overmatige energie en watergebruik (en daarom afval) kunnen negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid en comfort.

Wat zijn de zeven componenten van milieuvriendelijke constructie?

 • Evaluatie van de levenscyclus.
 • De effectiviteit van siteselectie en structureel ontwerp.
 • Efficiency in energieverbruik.
 • Waterefficiëntie is belangrijk.
 • Productiviteit van grondstoffen.
 • Verbetering van de binnenkwaliteit binnenshuis.
 • De optimalisatie van bewerkingen en onderhoud.
 • Afval minimalisatie.

Wat is precies een groen of milieuvriendelijk gebouw?

In de bouwsector wordt een groen of duurzaam gebouw gedefinieerd als een gebouw dat de kwaliteit van leven in het milieu waarin het zich bevindt, kan behouden of verbeteren. Een groen gebouw is er een die, als gevolg van het ontwerp en de constructie, het potentieel heeft om het milieu van de regio waarin het zich bevindt te beschermen.

Wat is het verschil tussen duurzaam en groen gebouw als het gaat om groene constructie?

Een gebouw wordt als groen beschouwd als het bijdraagt ​​aan het verminderen van de impact die het heeft op de natuurlijke omgeving en de gezondheid van zijn bewoners. Duurzame goederen minimaliseren het effect op het milieu door items te gebruiken die ethisch worden verkregen, zoals die welke volledig hernieuwbaar zijn of op een duurzame manier worden geoogst.

Is glas een materiaal dat kan worden gerecycled?

Zand, frisdrankas en kalksteen zijn voorbeelden van natuurlijke grondstoffen die worden gemengd bij zeer hoge temperaturen om de stof te vormen die bekend staat als glas. Er zijn veel milieuvoordelen aan het gebruik van dit geweldige materiaal, dat zowel langdurig als oneindig recyclebaar is.

Wat is energiezuinige architectuur en hoe werkt het?

Energie -efficiënte gebouwen (nieuwe constructies of gerenoveerde bestaande gebouwen) kunnen worden gedefinieerd als structuren die zijn ontworpen om de hoeveelheid energie te verminderen die nodig is voor verwarming en koeling, ongeacht het type energie dat wordt gebruikt of van de apparatuur die wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen of te koelen. Deze definitie is van toepassing op zowel nieuwe constructies als gerenoveerde bestaande gebouwen.

Wat zijn de zes elementen die bijdragen aan de levensvatbaarheid op lange termijn?

Er zijn er veel, waaronder het maximaliseren van uw bestaande gebruik van fossiele brandstoffen; het elimineren van verspilling; recycling; herstellende energie; tijd besparen; en het verminderen of elimineren van milieuverontreiniging.

Wat is precies het concept van duurzaamheid?

De Brundtland Commission, die in 1987 werd opgericht, ontwikkelde de definitie die nu het meest wordt gebruikt. Het luidt als volgt: In het bijzonder wordt duurzame ontwikkeling gedefinieerd als "ontwikkeling die voldoet aan de vereisten van huidige generaties zonder de capaciteit van toekomstige generaties te verstoren om aan hun eigen behoeften te voldoen of hun eigen levenskeuzes te selecteren."

De belangrijkste conclusie van duurzame architectuur:

 • Duurzame architectuur omvat een opzettelijke strategie voor energie en milieubehoud bij het ontwerpen van bouwomgeving.
 • Het passief ontwerp van het zonnebouw, dat geen actieve zonne -apparaten zoals fotovoltaïsche cellen of warmwaterpanelen voor zonne -energie hoeft te installeren, kan de zonenergie effectief verzamelen.
 • Ontwerpen met lage energie gebruiken warmtebeschermingsmaterialen met hoge thermische massa en goede isolatie om te voorkomen dat warmte ontsnapt.
 • Saltbox-ontwerpen, gebruikelijk in koude klimaatstructuren zoals koloniale Amerikaanse saltboxes, zijn een prachtig historisch voorbeeld van gerichte warmte-efficiëntie in een kleinschalige constructie.
 • Zonnepanelen zijn meestal op zon georiënteerd, waardoor fotovoltaïsche panelen zoveel mogelijk energie kunnen verzamelen.
 • Zonnepanelen met correcte oriëntatie op het zuiden genereren maximale energie op het noordelijk halfrond.
 • Om de winterbrede efficiëntie te verbeteren, kan de verzamelaar boven horizontale breedtegraad +15 ° worden gekanteld.
 • Luchtwarmtepompen zijn goedkoop versus andere warmtepompsystemen.
 • Gerichte-source (soms geothermische) warmtepompen kunnen energie-efficiëntieniveaus bereiken 40 procent tot 60 procent hoger dan hun concurrenten.
 • Het onderscheid tussen de twee soorten warmtepompen is dat een van de warmtewisselaars ondergronds is, terwijl de andere dat niet doet.
 • Een warmtepompsysteem is twee keer zo duur als een conventioneel warmtepompsysteem.
 • Bouwmaterialen worden waar mogelijk gebruikt, low-impact.
 • VOS heeft een hoge dampdruk en oplosbaarheid met een laag water, wat symptomen veroorzaakt die vergelijkbaar zijn met het syndroom van ziektebouwen.
 • Een gebouw wordt als groen beschouwd als het helpt de impact ervan op de natuurlijke omgeving en de gezondheid van bewoners te minimaliseren.
 • Duurzame goederen minimaliseren het milieueffect door ethisch verkregen items zoals volledig hernieuwbare of duurzaam worden verzameld.

 

Geschreven door
BrookPad Team

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.