What is the best way to choose a light bulb?

Wat is de beste manier om een ​​gloeilamp te kiezen?

Heb je onze koopgids voor gloeilampen gelezen?

Wat is de beste manier om een ​​gloeilamp te kiezen?

Hoe selecteer ik een gloeilamp?

Het wattage van een gloeilamp meet hoeveel energie het gebruikt. Halogeenlichten, vaak bekend als "wit licht" bollen, genereren licht dat nauw overeenkomt met dat van natuurlijk daglicht. CFL's kunnen zichzelf in minder dan negen maanden voor zichzelf betalen en u vervolgens maandelijks geld besparen. De juiste lamp voor uw huis vereist de juiste dopaanpassing. Het vervangen van een verouderde spiraal of stick-vormige CFL door een nieuwere LED-lamp kan u geld besparen.

Ontdek of de vervangende lamp exact dezelfde vorm moet hebben als de oude. Bereken het wattage en de lumen van de lamp. LED -lichten zijn minder duur om te rennen, minder warmte te produceren en aanzienlijk langer mee te doen. Met slimme LED -lampen kunt u verschillende lichten op afstand bedienen via een smartphone -app of een smart home -assistent. Halogeenlichten duren minder en kosten meer om te rennen dan LED -lampen.

Deze video legt uit wat Philips Hue -verlichting voor u en uw huis kan doen. De Kelvin -schaal meet de kleurtemperatuur van Light. Lage Kelvin -verlichting is uitstekend voor gebruik in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer en gang. Dit licht is energiek, helder, levendig en scherp. U kunt LED -filamentlichten kiezen in helder of barnsteenglas.

Overweeg de straalhoek bij het kopen van een gloeilamp. Hoeklichten met lage balk werken goed in compacte gebieden wanneer ze worden gegroepeerd. Plastic lampen hebben bijvoorbeeld een lagere balkhoek dan glazen lampen. Als u een dimmer -schakelaar gebruikt, zorg er dan voor dat u dimbare LED -lampen kiest, zoals weergegeven in het bovenstaande symbool. Schakelgestuurd, op afstand bestuurde en kleurverschuivingsbogen zijn beschikbaar.

Onze 2-in-1 klik- en wijziging van kleurveranderende temperatuurbol werkt met uw bestaande schakelaar. Onze op afstand bestuurde gloeilampen zijn er in verschillende kleuren. Met het kleurenwiel van de afstandsbediening kunt u de tint aan uw humeur aanpassen. Druk twee keer op de lichtschakelaar om te gaan van een ontspannend 30% helder warm wit naar 100% oogverblindend neutraal wit voor lezen of andere activiteiten.

Wat zijn de basisprincipes van gloeilampen: wattage en lumen?

Watts en lumen zijn twee belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het selecteren van een gloeilamp. Het wattage van een gloeilamp is een meting van hoeveel energie het verbruikt. Lumen daarentegen zijn een meeteenheid voor de helderheid van een gloeilamp; Hoe groter het nummer, hoe helderder het licht.

Wat is de meest energiezuinige gloeilamp om in uw huis te gebruiken?

Omdat gloeilampen en halogeenbollen het grootste wattage hebben, zijn ze de minst energie-efficiënte opties die op de markt beschikbaar zijn. CFL-lichten gebruiken minder watt, maar LED-lampen presteren beter dan ze allemaal in termen van energie-efficiëntie: een 8 of 9-watt LED-lamp produceert net zoveel licht als een gloeilamp van 60 watt bij hetzelfde stroomverbruik.

Wat voor soort gloeilamp komt het dichtst bij het uiterlijk van natuurlijk licht?

Halogeenbollen, vaak bekend als "wit licht" bollen, zijn een soort gloeilamp die licht produceert dat erg lijkt op de kleur van natuurlijk daglicht. Bij het gebruik van halogeenverlichting lijken kleuren levendiger en kunnen de lichten worden gedempt. Ze zijn echter duurder en branden bij een grotere temperatuur dan gloeilampen, ondanks het feit dat ze enigszins energiezuiniger zijn.

Ik vroeg me af wat de minst energie-efficiënte gloeilamp was.

Kleinere versies van de lange buisfluorescentielampen die u mogelijk al in uw keuken of garage hebt, compacte fluorescentielampen (CFL's) zijn in wezen gekrulde varianten van de lange buisfluorescentielampen. Typische compacte fluorescentielampen (CFL's) kunnen zichzelf in minder dan negen maanden betalen en u vervolgens maandelijks geld besparen, omdat ze minder energie gebruiken dan conventionele incandescenten.

Is het beter voor je ogen om in koud of warm wit te zien?

Naast het kalmeren van de ogen, verzacht warm wit ook de huidskleur en helpt om vlekken te minimaliseren. Warm wit maakt ons allemaal aantrekkelijker. Cool White wordt aanbevolen voor de volgende toepassingen: ... met dat in gedachten kunnen we afleiden dat koele witte LED -verlichting de grootste keuze is voor praktische doeleinden, terwijl warme witte LED -verlichting de ideale keuze is voor woonruimtes.

Heeft het de voorkeur dat uw ogen in zacht wit of bij daglicht zijn?

Lichtbollen die helder wit en koud zijn, dergelijke fluorescerende buislichten en gloeilampen, produceren de meest ultraviolette straling en doen de grootste schade aan uw ogen. Zacht wit/warm wit (2700 kelvin): deze kleur is het beste voor slaapkamers en woonkamers omdat het hen een klassieke warme en comfortabele sfeer geeft.

Is de kleur van daglichtbollen hetzelfde als de kleur van koele witte lampen?

Bollen die licht produceren bij temperaturen variërend van 4100K tot 5000K worden "cool wit" genoemd, en ze hebben een ietwat blauwe tint in hun licht. Daglichtbollen worden gedefinieerd als die die licht uitzenden bij een kleurtemperatuur van ongeveer 6500K of hoger, en ze hebben een duidelijk blauw en koud gevoel voor hen.

Stappen naar succes met een gloeilamp zijn eenvoudig.

Het vooruitzicht om voor rijen van gloeilampen te staan, kan ontmoedigend zijn en het selecteren van de juiste kan worden geraakt of gemist als u niet de juiste informatie hebt. Gelukkig is er wat informatie beschikbaar. Dus of u nu probeert te achterhalen of het een BC of ES -aanpassing is of watt en lumen vergelijkt, we kunnen u helpen bij het vinden van de juiste lamp en het opfleuren van uw huis in een mum van tijd. Contacteer ons nu.

Begrijp uw cap -fittingen.

Het eerste wat u moet bepalen voordat u begint met winkelen, is wat voor soort cap -fitting u nodig hebt. Controleer het symbool op de doos van uw huidige lamp, als u er een hebt, of kijk naar de basis van de lamp om te zien of het compatibel is. De meest voorkomende CAP -fittingen worden hier vermeld; Pas gewoon op uw gloeilamp aan de lijst om de aanpassing te bepalen die u nodig hebt. Cap Converter is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar een apparaat dat de ene soort valuta omzet in een andere.

Herken de verschillende soorten bollen.

Bij het selecteren van de vorm van uw gloeilamp zijn er een paar factoren om in gedachten te houden. Is het nodig dat de nieuwe lamp exact dezelfde vorm heeft als de vorige? Als u bijvoorbeeld een spotlight-lamp vervangt, hebt u een spotlight-vormige lamp nodig om de transformatie te voltooien. Andere bollen werken het beste met een bepaald type lamp; Kroonluchters werken bijvoorbeeld het beste met een kaarslicht. In dit gedeelte vindt u een lijst met de meest typische bolvormen die u in huis zult zien:

Veranderende gloeilampen veranderen

Als u een oude energiebesparende spiraalvormige of stickvormige CFL-lamp vervangt door een nieuwere LED-lamp, kunt u geld besparen door over te schakelen naar de nieuwere LED-lamp. Deze nieuwe lichten hebben niet alleen een aangenamer uiterlijk, maar ze zijn ook energiezuiniger. Gloeiende lampen zijn meestal uit de markt gebaseerd, maar maak je geen zorgen als je er een moet vervangen; Het enige dat u hoeft te doen, is een vergelijkbare keuze selecteren in de bulb -technologieën die in de onderstaande tabel worden vermeld. In onze decoratieve bolcollectie hebben we alles, van prachtige diamanten tot adembenemende bollen, en ze zien er zo fantastisch uit dat je niet eens een lichte dekking nodig hebt om ze eronder te verbergen.

Halogeenbollen zijn een soort gloeilamp die warmte produceert.

LED -lichten hebben een langere levensduur en lagere bedrijfskosten, terwijl halogeenlampen een kortere levensduur en hogere bedrijfskosten hebben dan LED -lampen. LED-lampen staan ​​ook bekend als lichtemitterende diodes (LED's). LED-lichten zijn minder duur om te werken, genereren minder warmte en gaan veel langer mee dan oudere stijlbollen. Laat niet worden afgeschrikt door de hoge initiële kosten van LED -lampen; Het lage energieverbruik van deze briljante lichten zal op de lange termijn meer besparingen opleveren dan de kosten van de bollen. Er zijn dimbare LED -lichten beschikbaar. Slimme LED -lampen: met Smart Light Bollen kunt u veel lichten op afstand beheren via een app op uw smartphone of met uw stem via een smart home -assistent. Slimme gloeilampen worden steeds populairder. Deze bollen zijn zowel LED -lampen als slimme bollen, en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, evenals een verscheidenheid aan slimme functies. In deze video zul je meer leren over wat Philips Hue Lighting voor jou en je huis kan bereiken:

Herken uw uitstraling.

De helderheid van de gloeilamp werd voorheen bepaald door Wattage, wat de industriestandaard was om de helderheid te bepalen. Het stroomverbruik van een lamp wordt gemeten in Watts (W), en moderne lampen vereisen veel minder elektriciteit om dezelfde hoeveelheid licht te genereren, wat uitstekend nieuws is voor de omgeving en uw energierekening. Het is nu nodig om te denken in termen van lumen (weergegeven als ‘LM ') in plaats van Watts bij het overwegen van de helderheid van een nieuwe lamp, in tegenstelling tot het vorige systeem.

Wat is een lumen precies?

Lumen zijn meeteenheden voor de hoeveelheid licht die wordt uitgestoten door een lamp. Als het gaat om lumen, is hoe meer beter als het gaat om lichte helderheid! Om de equivalente wattage- en lumen-output van de oude gloeilampen in de stijl te onderzoeken en om ze te vergelijken met de verschillende soorten energiebesparende lampen, controleer dan de onderstaande tabel (LED, halogeen en CFL). In het geval van een LED -lamp met een lichtuitgang van 805 lumen, heeft een LED -lamp van 10 watt de helderheid gelijk aan een gloeilamp van 60 watt uit de jaren 1970. Het aantal lumen dat u nodig hebt uit uw gloeilamp wordt bepaald door de functie van het licht en of u het voornamelijk gebruikt voor ambient (of algemene) verlichting, accentverlichting of taakverlichting voor activiteiten zoals lezen, koken, werken, of onder andere studeren. Raadpleeg onze nuttige referentiepagina als u niet zeker weet wat ideaal is voor uw lichtbron.

Begrijp uw kleurtemperatuur.

Vergeet niet bij het kiezen van uw nieuwe bollen om rekening te houden met de kleurtemperatuur; Hiermee kunt u verschillende stemmingen genereren of verschillende activiteiten uitvoeren, afhankelijk van de kleurtemperatuur.

Wat is een Kelvin precies?

Kortom, Kelvins zijn een meeteenheid voor hoe koud of warm licht is, en de Kelvin -schaal is een meeteenheid voor de kleurtemperatuur van het licht. Het wittere licht wordt geproduceerd door de hoeveelheid kelvines (weergegeven als k) te vergroten in een bepaald ruimtegebied. Lage Kelvin -temperaturen bieden warmere, gezellige verlichting, die ideaal is voor gebruik in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer en gang. Hoge Kelvins bieden meer energiek neutraal wit licht, wat helpt bij het creëren van een energieke, heldere, levendige en frisse sfeer - ideaal voor gebruik in de keuken, badkamer, studie en workshop, onder andere.

Begrijp je eigen stijl.

Onze decoratieve bollen zullen uw huis opvrolijken met een verscheidenheid aan ontwerpen en vormen, variërend van prachtige diamanten tot adembenemende bollen en alles daartussenin. Omdat ze zijn gemaakt met een mix van LED -technologie en vintage ontwerp, kunnen ze eenvoudig worden geïnstalleerd om conventionele bollen te vervangen die dezelfde dopaanpassing hebben.

LED -filamentbollen zijn een soort gloeilamp die LED -technologie gebruikt.

LED -filamentlichten zijn visueel aantrekkelijk, zowel ingeschakeld als wordt ingeschakeld als uitgeschakeld. LED -lampen zijn vaak ondoorzichtig of mistig in kleur, die ook in bepaalde kringen "parel" of "opaal" kunnen worden genoemd. Deze kunnen de lamp heel duidelijk laten lijken, maar er zijn nu nieuwe versies beschikbaar die volledig doorzichtig zijn, waardoor de lamp volledig transparant lijkt. In tegenstelling tot hun voorgangers zijn LED -filamentbollen ontworpen om meer op een traditionele gloeilamp te lijken, compleet met hun onderscheidende gele LED -filamenten voor dat extra karakter dat ons herinnert aan de oorspronkelijke Edison -filament; Prachtig stijlvol, maar zonder de hoge operationele kosten en korte levensduur van hun voorgangers. Bij gebruik in tafel- of wandlampen of als accentlichten bieden deze bollen een warme, gastvrije gouden zachte gloed die ideaal is voor het creëren van een comfortabele omgeving in woonruimtes of slaapkamers.

Is het beter om helder of barnsteenglas te gebruiken?

Bovendien, als het gaat om het selecteren van een LED -filamentlamp, hebt u ook de keuze om ook helder glas of barnsteen gekleurd glas te selecteren. Het is de ingewikkeldheid van hun LED -filamenten die in beide gevallen wordt getoond, waarbij de Amber Glass -keuze een aanzienlijk warmere kleurtemperatuur biedt en het uiterlijk van een retro -antieke bol. Hoewel zowel barnsteen- als heldere bollen beschikbaar zijn in verschillende vormen en dimbare of niet-dimpelbare variëteiten, bieden barnsteenlichten een warm wit licht, terwijl heldere bollen zowel neutraal als warm licht kunnen produceren.

Meer informatie over bollen

Hier zijn nog een paar overwegingen en kenmerken om in gedachten te houden bij het kiezen van uw nieuwe lampen: hoeken van de stralen. Bij de aankoop van een gloeilamp is het ook essentieel om de bundelhoek van de lamp te overwegen die u wilt kopen. Een lage bundelhoek produceert gericht licht dat de aandacht vestigt op een bepaald gebied of item. Hoeklichten met lage bundel presteren beter in kleinere ruimtes wanneer ze dichter bij elkaar zijn geclusterd. Niet-directioneel licht zal worden geproduceerd door een brede straalhoek. In grotere ruimtes presteren felle lichten met bredere straalhoeken beter dan smalle straalhoeken. De substantie van de lamp kan ook een effect hebben op de hoek waarmee deze schijnt. Plastic bollen kunnen bijvoorbeeld een lagere bundelhoek hebben dan glazen lampen in vergelijking met andere soorten bollen.

Slimme lampen zijn gloeilampen die zijn aangesloten op internet.

Een spannende set bollen met slimme functies zoals een ingebouwde luidspreker, wifi-repeaters, bewegingssensoren en een plantvriendelijke groeiende lamp is ook beschikbaar als onderdeel van ons slimme LED-gloeilampbereik. De plantvriendelijke groeiende lamp maakt gebruik van een efficiënte lichtgolflengte om de fotosynthese te verbeteren en een gezonde groei in binnenplanten aan te moedigen. Zoek naar de volgende symbolen op de doos van de lamp in de winkel om te bepalen wat u wilt dat het doet:

LED -lichten die kunnen worden gedimd

Niet alle LED-lampen zijn bedoeld om dimbaar te zijn en ze zijn beschikbaar in zowel dimbare als niet-dimbare configuraties om aan uw behoeften te voldoen. Als u een dimmerschakelaar wilt gebruiken, zorg er dan zeker van dat u LED -lampen kiest die kunnen worden gedimd; Dit wordt op de doos aangegeven door het hierboven getoonde symbool. In veel gevallen kunt u eenvoudig uw huidige lichten verwijderen en vervangen door dimbare LED -lampen, zodat u uw bestaande dimmerschakelaar kunt behouden. Het wijzigen van uw dimmerschakelaar in een die bedoeld is om te werken met lage wattage dimbare LED -lampen zullen waarschijnlijk nodig zijn als uw vervangende LED -lampen flikkeren of u hoort een zoemende ruis wanneer u ze in- of uitschakelt. Dit komt door het feit dat dimmer-schakelaars in oudere stijl niet in staat zijn om de lage belasting van een LED-lamp te "begrijpen". Het is echter belangrijk op te merken dat dimbare LED -lichten kunnen worden gebruikt met of zonder een dimmer, afhankelijk van de situatie.

Bollen die worden bestuurd door een schakelaar

Deze schakelgecontroleerde lichten zijn ontworpen om te werken met uw huidige schakelaar, dus het is niet nodig om uw elektrische systeem te wijzigen; U vervangt de lamp gewoon door een nieuwe. Er zijn drie verschillende ingebouwde functies om uit te selecteren, elk met een unieke functie: wanneer u onze 2-in-1 klik- en wijzigingstapbol met uw huidige schakelaar gebruikt, kunt u eenvoudig de helderheid van uw licht regelen. Van 30% tot 100% kan de lichtuitgang worden bereikt met een enkele film van de schakelaar! U kunt de kleurtemperatuur van uw licht regelen met behulp van uw huidige schakelaar en onze 2-in-1 klik- en wijziging van kleurverschuivingstemperatuurbol. Om te converteren van een rustgevend warm wit van 2700K naar een neutraal wit van 4000K voor lees- of werkactiviteiten, drukt u gewoon twee keer op de lichtschakelaar snel achter elkaar. Met behulp van uw huidige schakelaar en onze klik- en wijzig 3-in-1-lamp, kunt u de helderheid en kleurtemperatuur van uw verlichtingsarmatuur aanpassen. Om te converteren van een ontspannend 30 procent helder warm wit tot een 100 procent briljant neutrale wit voor lezen of andere activiteiten, druk je twee keer op de lichtschakelaar.

Bollen die op afstand kunnen worden gecontroleerd

Met onze op afstand bestuurbare gloeilampen kunt u kiezen uit verschillende verlichtingskeuzes. U kunt de kleurtemperatuur, helderheid en zelfs de kleur van uw licht aanpassen om de ideale omgeving voor u te creëren. Het kleurenwiel op de afstandsbediening biedt u de mogelijkheid om de kleur aan te passen die bij uw humeur past. Met eenvoudig te begrijpen iconografie is het eenvoudig om te gebruiken, en het enige dat u hoeft te doen om aan de slag te gaan, is aansluiten in uw lichten en beginnen te gaan.

Hoe selecteer ik een gloeilamp?

 • Het wattage van een gloeilamp meet hoeveel energie het gebruikt.
 • Halogeenlichten, vaak bekend als "wit licht" bollen, genereren licht dat nauw overeenkomt met dat van natuurlijk daglicht.
 • CFL's kunnen zichzelf in minder dan negen maanden voor zichzelf betalen en u vervolgens maandelijks geld besparen.
 • De juiste lamp voor uw huis vereist de juiste dopaanpassing.
 • Het vervangen van een verouderde spiraal of stick-vormige CFL door een nieuwere LED-lamp kan u geld besparen.
 • Ontdek of de vervangende lamp exact dezelfde vorm moet hebben als de oude.
 • Bereken het wattage en de lumen van de lamp.
 • LED -lichten zijn minder duur om te rennen, minder warmte te produceren en aanzienlijk langer mee te doen.
 • Met slimme LED -lampen kunt u verschillende lichten op afstand bedienen via een smartphone -app of een smart home -assistent.
 • Halogeenlichten duren minder en kosten meer om te rennen dan LED -lampen.
 • Deze video legt uit wat Philips Hue -verlichting voor u en uw huis kan doen.
 • De Kelvin -schaal meet de kleurtemperatuur van Light.
 • Lage Kelvin -verlichting is uitstekend voor gebruik in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer en gang.
 • Dit licht is energiek, helder, levendig en scherp.
 • U kunt LED -filamentlichten kiezen in helder of barnsteenglas.
 • Overweeg de straalhoek bij het kopen van een gloeilamp.
 • Hoeklichten met lage balk werken goed in compacte gebieden wanneer ze worden gegroepeerd.
 • Plastic lampen hebben bijvoorbeeld een lagere balkhoek dan glazen lampen.
 • Als u een dimmer -schakelaar gebruikt, zorg er dan voor dat u dimbare LED -lampen kiest, zoals weergegeven in het bovenstaande symbool.

Geschreven door
BrookPad Team

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.