What is the best way to lay out floor tiles?

Wat is de beste manier om vloertegels uit te leggen?

Wil je meer leren over hoe je vloertegels kunt leggen?

Wat is de beste manier om vloertegels uit te leggen?

Hoe moet ik de vloertegels plaatsen?

De eerste stap bij het leggen van een nieuwe tegelvloer is het meten van de ruimte. Reinig de vloer met een zeep- en wateroplossing en niveau vervolgens indien nodig. Zorg ervoor dat het beton droog, stofvrij is en wordt geprimed met acrylprimer. Koop altijd 10% extra tegels om breuken en bezuinigingen mogelijk te maken. Om uw tegelpatroon te garanderen is symmetrisch, markeert u de middelpunten van elke muur met krijtlijnen op de vloer.

Omdat kamers niet altijd precies vierkant zijn en muren niet altijd recht zijn, is het niet haalbaar om met tegels tegen één muur te beginnen en je weg te werken. Een tegelvloer heeft drie lagen: ondervloer, onderlaag en oppervlak. De ondervloer is de grond, of het nu is gemaakt van multiplex of cement. Als je meer ruimte nodig hebt, verplaats dan de lijn weg van de muur met een halve tegel. Gebruik na het afwerken een tegelafstand om een ​​opening tussen de tegels te creëren. Wanneer u een muur betegt, moet u dan in het midden of bovenaan beginnen? Begin uw rooster in het midden van de muur te betegelen om ervoor te zorgen dat uw ontwerp symmetrisch is. Als elke rij halve tegels nodig heeft.

De eerste stap bij het installeren van een nieuwe tegelvloer is het meten van het te bedekken gebied.

Door ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt om aan je vloerentegelbaan te beginnen, kun je deze bij de eerste poging met succes voltooien. Zet de nodige tijd opzij om zich goed voor te bereiden, en u zult voorkomen dat u dure fouten maakt en tijd en middelen verspilt in het proces. Deze tutorial is ontworpen om ervoor te zorgen dat u geen stap overslaat en dat u voldoende voorbereid bent om uw vloer te begeven.

De huidige vloer op de volgende manieren voorbereiden?

Om te beginnen moet u de huidige verdieping schoonmaken en voorbereiden. Reinig de vloer met behulp van een oplossing van zeep en water, en level deze op als het oppervlak ongelijk is. Zorg ervoor dat het beton wordt genezen, stofvrij, stevig en klaargemaakt met een acrylprimer die is verdund volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Plaats dan, precies op de vloer, de tegels.

Het is noodzakelijk om het hout te versterken met sterk multiplex van buitengraden (we suggereren 12-15 millimeter (mm) dik) dat wordt bevestigd met verzonken 25 mm houten schroeven met een 4 mm meter op afstand van elke 300 mm. In een ideale situatie zouden de schroeven 2,5 keer de diepte van het hout zijn. Zorg ervoor dat u niet door de vloer gaat en beschadigt pijpen die eronder mogelijk zijn. Gewrichten in multiplex mogen niet parallel zijn aan gewrichten in de vloer, omdat dit problemen kan veroorzaken. Na het bedekken van de oude vinyltegels met een tegel op tegelprimer, is het mogelijk om nieuwe tegels op de oude vinyltegels te leggen.

Hoe bepaal ik het aantal benodigde tegels?

Tegels worden verkocht in pakketten en de grootte en hoeveelheid tegels in elk pakket zullen de hoeveelheid vloeroppervlakte die ze zullen dekken wanneer ze op een plat oppervlak worden ingedeeld. Neem de grootte van eventuele nissen of baaien in uw vloeroppervlakberekening op bij het berekenen van de totale vierkante meters. Om het aantal pakketten tegels te bepalen dat je nodig hebt, voeg je al je totalen op en ronden ze af naar het dichtstbijzijnde hele nummer. Koop altijd 10 procent extra tegels dan u nodig hebt om rekening te houden met breuken en bezuinigingen. Tegels worden vaak geïdentificeerd door batchnummers. Als gevolg hiervan moet u altijd proberen tegels uit dezelfde batch te selecteren om variaties in kleur of afwerking te voorkomen, wat een andere reden is om een ​​grote hoeveelheid tegels aan het begin van uw project te kopen.

Als het gaat om het installeren van vloertegels, waar begin je dan?

Zoek de middelpunten van elke muur en teken krijtlijnen op de vloer om de locaties te markeren. Beginnend op de plaats waar de lijn in het midden van de kamer kruist, wordt de tegel gemaakt. Een rij tegels moet worden neergelegd langs een richtlinie die meer dan halverwege de kamer is. Tegelafstandaars kunnen worden gebruikt om uniforme verbindingen tussen tegels te bieden.

Wist je de tegels op je vloer?

Patronen van vloertegels die gespreid zijn, worden meestal gebruikt met rechthoekige tegels, omdat de vorm van de tegels een meer gedefinieerd roosteruit uiterlijk zal bieden. Hoewel dit ontwerp eenvoudig is, vereist het zorgvuldige aandacht voor detail om ervoor te zorgen dat de tegels correct zijn uitgelijnd. Als ze dat niet doen, zou u zich er niet eens van bewust zijn totdat u een aanzienlijke hoeveelheid ruimte hebt betegeld.

De beste manier om het centrum van een kamer te vinden?

De initiële tegel, aangeduid als de "sleutel" tegel, regelt de locatie van alle andere tegels, waardoor het zeer essentieel is dat deze tegel correct wordt geplaatst. Het is niet mogelijk om te beginnen met het plaatsen van tegels tegen één muur en je weg te werken van daaruit vanwege het feit dat kamers niet altijd perfect vierkant zijn en de muren niet altijd recht zijn. Dit zou resulteren in een asymmetrisch ontwerp. De meest effectieve methode om te garanderen dat uw ontwerp symmetrisch is, is om in het midden van de ruimte te beginnen en zich in elke richting naar de muren te werken. De krijtlijnen moeten mogelijk vanaf een andere locatie worden gebroken als de verhoudingen van uw ruimte onregelmatig zijn; De eerste regel moet bijvoorbeeld worden gecentreerd op een sterk brandpunt, zoals een open haard of terrasdeuren. De kamer blijft opgesplitst in onderdelen, maar elk gebied zal verschillen van de andere secties.

1. Meet om één muur te beginnen en bepaal deze locatie en markeer deze locatie op de vloer. Herhaal het proces aan de andere kant van de kamer. Rek een krijtlijn tussen de twee markers uit en snap een lijn over de vloer met de hulp van een partner. Zoek uit waar het middelpunt van deze lijn is en markeer het. Een stuk touwtje is vastgebonden aan een potlood; Met de hulp van een tweede persoon, Trek hem onderwezen en schrift een boog aan elke kant van de lijn, beginnend bij het midden van de lijn en je weg naar buiten werken.

2. Laat uw assistent nu het uiteinde van de draad vasthouden op de plaats waar een boog de lijn kruist en tekenen met het touw strak, tekenen bogen onder een hoek van 45 graden aan elke kant van de middellijn, zoals getoond. Je zou de bogen moeten kunnen zien kruisen wanneer je het proces van de andere kant herhaalt.

3. Een krijtlijn moet worden getrokken tussen deze kruisende bogen en vervolgens over de hele vloer gebroken.

4. Het is tijd om de ruimte te beëindigen door twee lijnen te maken die zich perfect onder een rechte hoek in het midden ervan ontmoeten.

Wanneer en waar moet de sleutel tegel worden geplaatst?

Nu het midden van de ruimte is geïdentificeerd, is de volgende stap om te bepalen waar de sleutel tegel zal worden geplaatst.

 1. Begin bij een van de middenlijnen en leg een rij tegels uit de lijn naar de muur, werk je weg naar buiten. Controleer of er geen kleine opening is tussen de tegel en het plintende bord als je dicht bij de muur komt. Een dunne strook tegel op het plintende bord zal schokkend lijken en mogen niet erg goed houden. Om een ​​grotere ruimte te maken, moet u mogelijk de lijn van de muur schakelen met een halve tegel indien nodig.
 2. Plaats tegels in de tegenovergestelde richting van de middellijn en vervolgens in beide andere richtingen, te beginnen met deze middellijn als uw gids.
 3. Om een ​​gelijke afstand te krijgen van ongeveer een halve tegel in alle vier de hoeken van de kamer, past u de sleutel tegellocatie aan zoals aangegeven in de illustratie. Het is belangrijk om te onthouden om een ​​tegelafstand te gebruiken om een ​​opening tussen de tegels te maken nadat u klaar bent.

Wat gebruik je als ondervloer voor een tegelvloer?

Om uw substraat voor te bereiden op tegels, moet u eerst een onderlaag erop neerleggen. Het substraat (ook bekend als de ondervloer) is de grond zelf, ongeacht of het is gebouwd uit multiplex of cement. Underlayments zoals Cement Board of Backer Board worden het meest gebruikt.

Is het nodig om onderlaag te gebruiken voor een tegelvloer?

Een tegelvloer bestaat uit drie verschillende lagen: de ondervloer, de onderlaag en de oppervlaktetegel waarop u loopt. Bij afwezigheid van een ondervloerstabilisator kan zelfs de minste beweging van een ondervloer ervoor zorgen dat vellijnen instorten en tegels breken. Een goede onderlaag dient ook als een waterbestendige barrière tussen de tegel en de ondervloer eronder.

Moet je bij het tegels in het midden of in het begin beginnen?

Begin uw rooster in het midden van de muur te betegelen, omdat het eenvoudiger is om ervoor te zorgen dat uw patroon symmetrisch is wanneer u in het midden van de muur begint. Bovendien kunnen elke halve tegels die u nodig heeft aan het einde van elke rij worden geplaatst en van dezelfde grootte zijn als de rest van de tegels.

Wat is de beste methode om vloertegels te installeren?

 • De eerste stap bij het leggen van een nieuwe tegelvloer is het meten van de ruimte.
 • Reinig de vloer met een zeep- en wateroplossing en niveau vervolgens indien nodig.
 • Zorg ervoor dat het beton droog, stofvrij is en wordt geprimed met acrylprimer.
 • Koop altijd 10% extra tegels om breuken en bezuinigingen mogelijk te maken.
 • Om uw tegelpatroon te garanderen is symmetrisch, markeert u de middelpunten van elke muur met krijtlijnen op de vloer.
 • Omdat kamers niet altijd precies vierkant zijn en muren niet altijd recht zijn, is het niet haalbaar om met tegels tegen één muur te beginnen en je weg te werken.
 • Een tegelvloer heeft drie lagen: ondervloer, onderlaag en oppervlak.
 • De ondervloer is de grond, of het nu is gemaakt van multiplex of cement.
 • Als je meer ruimte nodig hebt, verplaats dan de lijn weg van de muur met een halve tegel.
 • Gebruik na het afwerken een tegelafstand om een ​​opening tussen de tegels te creëren.
 • Wanneer u een muur betegt, moet u dan in het midden of bovenaan beginnen?
 • Begin uw rooster in het midden van de muur te betegelen om ervoor te zorgen dat uw ontwerp symmetrisch is.
 • Als elke rij halve tegels nodig heeft.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.