What is the best way to replace a radiator?

Wat is de beste manier om een ​​radiator te vervangen?

U kunt hier meer te weten komen over hoe u een radiator kunt vervangen.

Radiatorinstallatie

Wat is de meest efficiënte methode om een ​​radiator te vervangen?

Radiatoren die niet goed werken, moeten worden verwijderd en vervangen door nieuwe. Dit kan u geld besparen op energie, terwijl u er ook voor zorgen dat uw huis zo efficiënt wordt verwarmd als het mogelijk kan zijn! Het is mogelijk voor een ongetrainde persoon zoals uzelf om een ​​radiator te verwijderen, maar eventuele installaties en leidingen moeten worden uitgevoerd door professionals met passende kwalificaties. Om een ​​nieuwe radiator correct te installeren, moet u mogelijk de toestand van uw bestaande muur onderzoeken. Schakel de verwarming uit en sluit de kleppen aan beide uiteinden van de radiator als de pijp aan beide uiteinden van de radiator centraal staat.

Maak gebruik van een verstelbare sleutel om een ​​van de draaibare moeren los te maken die de klep op de radiator verbinden, terwijl ze tegelijkertijd beide kleppen met de andere afsluiten. U moet gebruik maken van elk dienblad dat zich onder de klep bevindt om water te vangen dat mogelijk is afgevoerd. Pas op dat de ontluchtingsklep is gesloten en dat alle waterleidingen en kleppen correct zijn aangesloten voordat u uw watervoorzieningsklep inschakelt. Om ervoor te zorgen dat er niets achter de muur is verborgen voordat u erdoorheen boort, gebruikt u een multifunctionele digitale detector om het gebied erachter te controleren voordat u boort. Als u meer dan één radiator moet bloeden, begin dan altijd met de radiator op de begane grond die het verst van de ketel is wanneer u verschillende radiatoren bloedt.

Als u in een bungalow woont, wilt u misschien beginnen met het bloeden van de radiator die zich aan het uiteinde van uw huis bevindt, waar uw ketel zich bevindt. Werk je een weg door de radiatoren, kom steeds dichter bij de ketel naarmate je gaat. Ga dan naar de tweede verdieping en herhaal het proces daar ook. Zorg ervoor dat uw centrale verwarmingssysteem (inclusief uw ketel) is uitgeschakeld en dat uw radiatoren volledig koud zijn voordat u verder gaat.

Gemakkelijke maatregelen om te volgen voor een succesvolle radiatorinstallatie

Verwijder en vervang radiatoren die niet correct werken. Dit bespaart u niet alleen geld op elektriciteit, maar het zal ook garanderen dat uw huis zo effectief mogelijk wordt verwarmd. Hoewel het vervangen van een nieuwe radiator geen moeilijke taak is, is het belangrijk om onze aanbevelingen op te volgen om te voorkomen dat extra puinhoop of een negatief effect op het systeem heeft.

Heeft u de diensten van een loodgieter nodig om een ​​radiator te vervangen?

Hoewel het mogelijk is voor een ongeschoolde persoon zoals uzelf om een ​​radiator te verwijderen, moet u zich ervan bewust zijn dat eventuele installaties en leidingen moeten worden uitgevoerd door gekwalificeerde experts. Houd er rekening mee dat elke installatie of leidingen aan de experts moeten worden overgelaten.

Is het de moeite waard om radiatoren te vervangen?

Maar tenzij je naar een nieuwbouw gaat, moet je op zijn minst denken aan het veranderen van je radiatoren ... ondanks het feit dat ze meestal een langere levensduur hebben, zijn radiatoren niet onverwoestbaar en alle voordelen van je Nieuwe ketel kan worden tenietgedaan als deze wordt gebruikt om water te leveren aan verouderde radiatoren.

Is het mogelijk om een ​​radiator te vervangen zonder het systeem te legen?

Hoewel het mogelijk is om de radiatorklep te vervangen zonder het systeem volledig te legen als u slechts een enkele radiator vervangt, heeft dit de voordelen ervan. Het water in uw centrale verwarmingssysteem is bijvoorbeeld doorspekt met verwarmingsadditieven en remmers die helpen om het systeem soepel en efficiënt te laten werken.

Voordat u begint, overweeg het volgende:

Voordat je begint, zijn er een paar dingen die je moet overwegen. Inspecteer eerst en vooral de toestand van uw muur. Zijn er afbrokkelende gips of breuken in de muren? Als dit het geval is, moet u mogelijk enkele reparaties uitvoeren voordat u uw nieuwe radiator kunt installeren.

Hoe u uw radiator uit elkaar kunt halen en opnieuw kunt installeren

Stel vast of uw muren massief metselwerk zijn (bakstenen of blokken samen met mortel) of gipsplaat (een holle ruimte onder een droge muur of studwerkwand) door de binnenkant van uw huis te inspecteren. Als de muur is gemaakt van massief metselwerk, kunt u kiezen uit een grotere selectie nieuwe radiatoren. Omdat de muren sterker zijn, kunt u elke gewenste maat en stijl kiezen. Grote radiatoren kunnen op elk deel van de muur worden gemonteerd met behulp van de juiste fittingen. Voor gipsplaatwanden moet je de Noggins vinden, die in het begin moeilijk te vinden zijn. De verticale of horizontale stukken hout waarmee het gipsplaat is verbonden, worden studs genoemd. Een studdetector zal u helpen ze te vinden. Omdat de studs het meest structureel gezonde deel van de muur zijn, moet uw radiator door hen worden ondersteund. U kunt beperkt zijn in het soort en de grootte van de radiator die u in het gebied kunt gebruiken, afhankelijk van waar ze zich bevinden. Als u een ondersteuningsbeugel aan een stud kunt bevestigen, heeft u geen muurplug nodig; In plaats daarvan gebruikt u gewoon het juiste soort schroef om de beugel te bevestigen.

 1. De snelste en meest eenvoudige methode om een ​​radiator te vervangen, is om er een te kiezen met vergelijkbare pijpcentra. Als dit niet het geval is, moet u uw nieuwe kleppen opnieuw afstemmen, wat het beste kan worden gedaan door een professionele loodgieter.
 2. Om uw nieuwe radiator te isoleren als de pijp aan beide uiteinden identiek is, schakelt u de verwarming uit en sluit u de kleppen af ​​aan beide uiteinden van de pijpcentra van de radiator. Radiatorkleppen zijn beschikbaar in verschillende configuraties. Handmatige kleppen moeten met de klok mee worden gedraaid totdat ze niet verder kunnen worden gedraaid; Thermostatische kleppen moeten worden ingesteld op nul of uit; en slotenschermventilven moeten uit de weg worden getrokken en de vierkante as met de klok mee omgedraaid met een verstelbare sleutel als ze aanwezig zijn. Houd bij hoeveel beurten u maakt en schrijf ze op, zodat u de nieuwe radiator naar hetzelfde stroomsnelheid kunt resetten zodra u de radiator hebt gerepareerd en deze klep opnieuw moet openen na het repareren van de radiator.
 3. Zorg ervoor dat je een dienblad onder de klep hebt om eventuele water te verzamelen. We hebben ontdekt dat een verfrollerbladeren goed werkt. Maak gebruik van een verstelbare sleutel om een ​​van de draaibare moeren los te maken die de klep aan de radiator verbinden terwijl beide kleppen tegelijk worden uitgeschakeld. Het kan nodig zijn om een ​​tweede sleutel of pijpsleutel te gebruiken om het lichaam van de klep op zijn plaats te houden om te voorkomen dat deze de pijp draait en knikt.
 4. Met behulp van de radiator bloedtoets of een schroevendraaier, open de ontluchtingsklep aan de bovenkant van de radiator en verwijder de dopmoer aan de onderkant van de radiator. Wanneer het dienblad bijna is gevuld, draai je de draaikauw vast en dump de inhoud van het dienblad in een container. Bereid een voorraad schone handdoeken voor in het geval van een lekkage. Herhaal het proces totdat al het water is leeggemaakt en de tweede klep vervolgens loskoppelt. Haal de radiator uit de montagebeugels en kantel deze om overgebleven water te laten weglopen. Het is mogelijk dat u de hulp van een andere persoon voor dit gedeelte moet inschakelen. Vul de outlet aan het ene uiteinde van de radiator met een oude doek of weefsel om te voorkomen dat de radiator lekt en zet deze voorlopig opzij.
 5. Tenzij de huidige beugels uitwisselbaar zijn, moet u ze waarschijnlijk losschroeven voordat u de nieuwe radiatorbeugels installeert. Het is mogelijk dat u eventuele gaten moet invullen die zijn achtergelaten door de eerdere herstelgaten.
 6. Gebruik een multifunctionele digitale detector om achter de muur te onderzoeken voordat u erin boort om ervoor te zorgen dat er niets achter wordt verborgen. Eenvoudig te bedienen, ze zullen u informeren of er pijpen, kabels of studs aanwezig zijn in het gebied waar u uw bouwwerk wilt uitvoeren. Als er gevaren in de regio zijn, kunt u het apparaat gewoon over het oppervlak van het gebied draaien om erachter te komen.
 7. Installeer de beugels op de muur en bevestig de radiator vervolgens op de beugels met schroeven.
 8. Om het eenvoudiger te maken om de verbindingsschroeven in een radiator te schroeven wanneer deze op de muur wordt geïnstalleerd, moeten de beugels worden geïnstalleerd met de naar buiten gerichte beugels op de muur.
 9. Voordat u uw watervoorziening inschakelt, moet u ervoor zorgen dat de ontluchtingsklep is gesloten en alle waterleidingen en kleppen correct zijn aangesloten.

Wat is de juiste manier om uw radiator te bloeden?

Er zal wat lucht in de radiator zitten en je zult het moeten bloeden om er vanaf te komen.

 1. Haal het stofplaat uit de vloer en gebruik een radiatorsleutel of platte schroevendraaier om de klep tussen een kwart en een halve draai in de richting van de klok in te openen. Schroef het niet meer dan één volledige beurt tegelijk los om te voorkomen dat de draden worden beschadigd.
 2. Wanneer je de bloedbout opent, hoor je gevangen lucht die uit de motor siste. Bereid je voor op het eerste straaltje water dat opduikt door een kopje of kleine container onder de bloedklep en een doek in de buurt te plaatsen. Zodra het eerste straaltje water tevoorschijn komt, sluit je de ontluchtingsbout door de sleutel of schroevendraaier tegen de klok in te draaien. Controleer of u de bout niet overdrijvend bent.

Is het beter om een ​​radiator van boven of van onderaan te bloeden?

Je moet altijd beginnen met de radiator op het grondniveau dat het verst weg van de ketel is als je ontdekt dat je meer dan één radiator moet bloeden. Meestal kun je de ontluchtingsklep aan de bovenkant of zijkant van je radiator vinden.

Is er een bepaalde reeks om radiatoren te bloeden?

Werk je een weg door de radiatoren en kom dichter bij de ketel terwijl je gaat. Loop vervolgens naar boven en herhaal de procedure daar ook. Als u in een bungalow woont, kunt u beginnen met het bloeden van de radiator aan het uiteinde van uw huis van uw ketel, wat de eerste radiator zal zijn die u moet doen.

Is het nodig om de watervoorziening naar een radiator af te snijden om het te bloeden?

Voordat u probeert uw radiatoren te bloeden, moet u er zeker van zijn dat uw centrale verwarmingssysteem (uw ketel) is uitgeschakeld en dat uw radiatoren volledig koud zijn. Je radiatoren bevatten heet water wanneer ze worden ingeschakeld, en ze op dit moment bloeden kan je in gevaar brengen jezelf te verbranden.

Hoe een radiator op de beste manier te vervangen?

 • Verwijder en vervang eventuele defecte radiatoren.
 • Dit bespaart u geld op energie en zorgt ervoor dat uw huis correct is verwarmd.
 • U kunt een radiator verwijderen, maar alle installaties en leidingen moeten door professionals worden gedaan.
 • Voordat u een nieuwe radiator installeert, moet u mogelijk de muur onderzoeken.
 • Sluit de kleppen aan elk uiteinde van de radiator als de pijpcentra vergelijkbaar zijn.
 • Verwijder met behulp van een verstelbare sleutel een van de draaibouten die de klep verbinden met de radiator.
 • Gebruik de lade onder de klep om elk water te vangen dat lekt.
 • Sluit de ontluchtingsklep en sluit alle waterleidingen en kleppen aan voordat u uw water inschakelt.
 • Gebruik voordat u in de muur boort een multifunctionele digitale detector om te controleren op verborgen objecten.
 • Als u meer dan één radiator moet bloeden, begin dan met de ene het verst van de ketel.
 • Als je in een bungalow woont, begin dan met het bloeden van de radiator het verst van de ketel.
 • Ga door de radiatoren, dichter bij de ketel.
 • Ga dan naar boven en doe het opnieuw.
 • Zorg ervoor dat uw kachel is uitgeschakeld en uw radiatoren helemaal koud zijn.

Geschreven door
BrookPad Team

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.