Wat te doen als je pijpen barsten.

gids verbouwing hoe hoe te gebruiken buisisolatie loodgieter loodgieter nodig loodgieter

Meer informatie over sanitaire problemen in dit artikel.

Wat te doen als je pijpen barsten.

Hoe om te gaan met kapotte pijpen.

Zorg ervoor dat u basistools hebt en weet wat u in noodgevallen moet doen. Een flexibele slangaansluiting of een push-fit buisreparatiekit kan een gebroken pijp repareren. Zo niet, dan is een nieuwe pijp vereist. Leg de pijp vervolgens volledig leeg voordat u deze probeert te repareren. Bepaal een lekkende pijpverbinding: zet het water uit, laat het weglopen en repareer vervolgens met stopverf.

Droge stopverf is gemakkelijk te schuren, glad en verf. Wanneer u geconfronteerd wordt met dit scenario, moet u uw sanitairsysteem en de kleppen kennen. Uw leidingen zijn mogelijk verstopt met lucht na een afvoer en moeten worden bijgevuld. Een effectieve manier om een ​​gescheurde waterleiding te stoppen, is door een pijpreparatieklem te gebruiken. U kunt ook zelf-fuserende reparatietape gebruiken om een ​​waterdichte afdichting te creëren.

Schakel alle kranen in en spoel alle toiletten door om lekkende reservoirs en opslagtanks te repareren. Onbehandelde lekken kunnen instorting van plafond veroorzaken. Een blokkade in de toevoerlijn van het koude reservoir of hete watercilinder kan een bevroren kraan of gootsteen veroorzaken. Wanneer de klep voor langere tijd open wordt gehouden, blokkeert ijs de stijgende main. Om bevroren pijpen te ontdooien, begin je bij de kraan of klep en werk je een weg naar beneden totdat water weer stroomt.

Wees voorbereid op het ergste wanneer u een gootsteen ontstopt. Draag een schort, rubberen handschoenen en veiligheidsbril. Deping mag alleen worden gedaan na een complete spoeling. Als u een gootsteen met twee bochten hebt, bedek dan de andere gaten met een handdoek om de plunjer te helpen werken. Giet een emmer warm water in de pan en duw het handvat herhaaldelijk op en neer om een ​​kleine obstructie te verwijderen. Een toiletboor breidt zich uit en draait de sonde rond de U-Bend, losse obstakels los. Reinig na elk gebruik de vijzel met een bleekoplossing.

Ontdek hoe u veelvoorkomende sanitaire problemen kunt detecteren, voorkomen en oplossen.

Water in uw huis kan aanzienlijke schade veroorzaken, dus het oplossen van een sanitair probleem zo snel mogelijk is essentieel. Bewaar basisreparatiehulpmiddelen en materialen in uw gereedschapskist en weet wat te doen in een noodgeval en de meeste problemen zullen worden ingeperkt.

Hoe u een beschadigde waterpijp permanent kunt repareren

Deze techniek kan worden gebruikt om een ​​burstpijp te repareren als het beschadigde gedeelte 40-50 mm lang is (zie de instructies van de fabrikant eerst). Een push-fit pijpreparatiekit of een flexibele slangaansluiting kan ook worden gebruikt om een ​​beschadigde pijp te repareren. Zo niet, dan moet u een nieuwe pijp installeren.

Eerst en vooral veiligheid.

Plastic duwfitverbindingen op koperen leidingen verstoren de continuïteit van een aardbindingssysteem. Sluit de twee koperen pijpen aan met een 4 mm2 single-core aarddraad met behulp van twee bindingsklemmen. Hiermee worden de elektrische draden opnieuw aangesloten.

Push-fit pijpreparatiekit.

Push-fit pijpreparatiesets zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen op koper- of plastic pijpen worden geplaatst. Als uw pijp plastic is, moet u eerst een inzetstuk (opgenomen in het pakket) in de pijp plaatsen om te helpen bij het behouden van zijn vorm. Zodra het inzetstuk op zijn plaats is, schroef de plastic moer met de klok mee om de fitting vast te zetten. De kit wordt geleverd met uitgebreide instructies.

Je zal nodig hebben:

 • Pijpsnijders, ook bekend als pijpschijfjes, snijden pijpen.
 • Junior Hacksaws zijn kleine Hacksaws.
 • Halfrond bestand
 • Gebruik staalwol of een uitbarstingsborstel.
 • Tang voor waterpompen
 • Sleutel met verstelbaar bereik
 • Push-fit buisreparatiekit voor 15 mm of 22 mm compressie (rechte) koppelingen, olijven en Capnuts
 • PTFE TA

Stappen om benodigdheden voor te bereiden:

 • Zet het water uit en laat de pijp grondig weglopen.
 • Ten tweede, verwijder de beschadigde buis door deze aan beide zijden te snijden met behulp van een kleine pijpnijder. Mogelijk moet u de pijp van aangrenzende klemmen verwijderen om de snijder eromheen te draaien. Als dat mislukt, kan een ijzerzaag worden gebruikt.
 • Gebruik een klein halfrondbestand en staalwol of een uitbarstingsborstel, verwijdert u de verf, het aftrekken of limiet uit de koperen pijp.
 • Verwijder de dopmoeren en olijven (metalen ringen) van de pijpkoppeling. Wikkel PTFE -tape vijf keer met de klok mee om elke compressievermoersdraad. PTFE -tape steert water af en helpt een waterdichte afdichting te creëren. Om te voorkomen dat het ontrafelen wanneer de moer wordt vastgedraaid, wikkelt u de PTFE -tape over de buisdraad in de andere richting.
 • Plaats ten slotte de gesneden pijpuiteinden in de barstpijpverbinding. Houd de koppeling op zijn plaats vast en maak de moeren vast met behulp van een verstelbare sleutel.

Hoe u een lekkende pijpverbinding kunt repareren

Het repareren van een lekkende gesoldeerde pijpverbinding vereist vaardigheid, maar het gebruik van reparatie -stopverf kan het lek permanent stoppen en tijd besparen. Nadat de stopverf is genezen, zand, glad en schilderen. Je hebt deze gereedschappen nodig: rubberen handschoenen, doek en plumber's stopverf

Snijd de kracht en het water.

Wanneer een pijp barst, treedt een lek op of treedt overstromingen op, schakel de elektriciteit uit bij de zekeringkast. Inspecteer de sockets, schakelaars, plafondrozen en andere elektrische apparatuur op droogheid zodra het lek is gerepareerd. Als ze in water zijn ondergedompeld, geef ze dan geen nieuwe energie totdat ze helemaal droog zijn. Als u zich in deze situatie bevindt, moet u uw loodgietersysteem kennen, inclusief de kleplocatie, met name de hoofdstopklep, waarmee u de watervoorziening in noodgevallen of voor reparatiedoeleinden kunt uitschakelen. Bekijk de toegankelijkheid van de klep om de paar maanden om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk kunnen worden geopend en gesloten. Het aanbrengen van penetrerende olie of smering op de klepas kan deze openen. Laat een klep nooit helemaal open, omdat dit de kans verhoogt dat deze in beslag wordt genomen en voorkomt dat u deze sluit wanneer dat nodig is. Sluit in plaats daarvan de klep met een kwart half beurt.

Hier leest u hoe u een lekkende pijpverbinding kunt repareren:

 • Begin met het uitschakelen van de watervoorziening naar de beschadigde buis en laat het leeglopen.
 • Nadat je de pijp volledig hebt gedroogd, gebruik je een staalborstel om het beschadigde gebied te repareren.
 • Draai rubberen handschoenen, draai of snijd voldoende 2-delige epoxyhars om de reparatie te voltooien.
 • Werk het materiaal met uw vingers totdat het uniform is gekleurd. Je hebt ongeveer 5 minuten om deze fase af te maken voordat het mengsel begint te verharden.
 • Duw de reparatiepoetsen voorzichtig rond de gewricht, in het gebied tussen de pijp en het passen. Het is een race tegen de tijd. Glad het uit, maar niet te veel.
 • Sluit na 24 uur de watervoorziening opnieuw en controleer op lekken.

Hoe een luchtsluis te repareren

Het is denkbaar dat de lucht na een afvoer in je leidingen wordt betrapt en vulling. Je kranen zullen sputteren en in sommige gevallen stoppen met werken. Een tuinslang bevestigd aan de koude kraan van de keuken (of een andere koude kraan als u een direct systeem hebt) en het andere uiteinde van de verstopte kraan kan helpen. Schakel eerst de gebroken kraan in en vervolgens de werkende kraan voor een paar minuten. Als de hoofddruk de lucht niet uit het systeem verwijdert, moet u mogelijk het proces vele malen herhalen. Schakel de kranen uit en wacht een paar minuten voordat u ze opnieuw gebruikt. Verwijder de slang eerst uit de hoogste kraan, daarna de laagste, enzovoort. Vergeet niet om de slang volledig te legen voordat u deze naar buiten verplaatst.

Een burst -waterlijn repareren.

Het gebruik van een pijpreparatieklem om een ​​burst -pijp te arresteren is de snelste en meest succesvolle techniek, omdat deze niet van tevoren de lijn nodig heeft. Anderen klemt gewoon over het burst -gebied, terwijl anderen aan de hand zijn. Reparatieklemmen daarentegen zijn slechts een tijdelijke oplossing. Een andere optie is om zelf-fuserende reparatietape te gebruiken om een ​​snelle waterdichte sluiting te produceren. Hier is alles wat je nodig hebt en hoe je het kunt maken.

Stappen om een ​​burstwaterpijp te repareren:

 1. Verwijder olie of vuil uit de buis aan weerszijden van het beschadigde gebied.
 2. Rol de tape uit en snijd er ongeveer 20 cm van met een schaar. Gooi de steun van de tape weg. Nadat de rugtape is verwijderd, moet u snel werken of wordt de tape niet correct bevestigd.
 3. Verdubbel de lengte van de gesneden tape. Wikkel de tape strak om de pijp, beginnend op 30-40 mm afstand van het gat. Wikkel de tape strak rond het item met een overlapping van 50% om ervoor te zorgen dat deze aan zichzelf bindt.
 4. Wanneer u de beschadigde pijp bereikt, laat dan een opening achter (waar het gat is) en wikkel de tape erover om het af te dichten. Wikkel voortdurend 30-40 mm aan de andere kant van de blessure voordat u omdraait en de tape omkeert. Deze keer met de hand van het gat. Werk altijd met een strakke overlap van 50% op de tape.
 5. Blijf heen en weer bewegen totdat de schade volledig is genezen. Zorg ervoor dat de eindbindingen van de tape met de rest van zijn lengte bindt door er stevig op te drukken.

Hoe om te gaan met lekkende reservoirs en opslagtanks.

Waterbesturingen en tanks bevinden zich vaak op zolder of op het tweede of derde niveau van een huis. Als gevolg hiervan, als er een lek optreedt, giet water door het plafond. U moet snel handelen of het plafond kan instorten. Sluit de hoofddeur na het loskoppelen van elektriciteit en water van de hoofdvermogensschakelaar en de hoofdstopventiel. Schakel alle kranen in en spoel alle toiletten in het huis aan. De pijpleidingen en het reservoir van koud water worden afgevoerd terwijl de hoofdstopklep is gesloten. Het stortbord zelf kan lekken of overlopen vanwege problemen met de kogelventiel of overloop. Giet hete watercilinder uit, zet de ketel uit en leg deze leeg door een slang aan de afvoerkock aan de onderkant te bevestigen en naar een buitengoot te sturen. Noodzakelijke reparaties of vervangingen uitvoeren.

Hoe u erachter kunt komen waarom een ​​kraan niet werkt.

Het is vervelend om te wachten wanneer je een kraan inschakelt en er gebeurt niets. Hier leest u hoe u uw watervoorziening kunt herstellen. 1e: giet een paar minuten, zet de koude waterkraan in uw keuken aan, of een andere koude waterkraan op een direct systeem. Als er geen stroom is, zorg er dan voor dat uw hoofdstopklep niet wordt gesloten. Als het probleem doorgaat, bel dan uw waterleverancier. Ervan uitgaande dat uw koude watervoorziening werkt, onderzoekt u de opslagtank van de zolder met koud water. Als het leeg is, zorg er dan voor dat de kogelklep niet dichtgejaagd is. Demonteer en rein of vervang de klep. Een geblokkeerde stijgende main, geproduceerd door ijs in de winter, voorkomt stroming wanneer de klep lange periodes open blijft. Stap 3 Als uw reservoir met koud water vol is, maar uw badkamerkranen droog zijn, is er waarschijnlijk een luchtsluis of een obstructie in de toevoerleiding van het koude reservoir of de warmwatercilinder.

Een bevroren pijp losmaken

Pijpen in uw loft, kelder, garage of ergens anders worden blootgesteld aan extreem lage temperaturen moeten worden achtergelaten om burst en bevriezen te voorkomen. Lagging zal echter gewoon het begin van het vriespunt vertragen. Als de temperatuur lange tijd onder het vriespunt daalt, kan ijs uw kranen en andere verkooppunten ontwikkelen en verstoppen. In de ergste situatie kan het ijs uw pijp verbrijzelen of een gewricht splitsen. Als gevolg hiervan moet u zich voorbereiden als u van plan bent om lang weg te zijn. Als u een 'vorstinstelling' op uw thermostaat hebt, schakelt u deze in zodat deze automatisch ingeschakeld wordt als de temps onder het vriespunt vallen. U kunt ook de hoofdafwijkingsklep sluiten om uw systeem volledig af te voeren. Een elektrische haardroger kan geleidelijk bevroren pijpen opwarmen, beginnend bij de kraan of klep en de lengte van de lengte beweegt totdat water weer stroomt. Samen als alternatief, weken handdoeken in heet water, wring ze droog en wikkel ze over de pijp. Maar vermijd het gebruik van een brander in uw huis, omdat blootgestelde vlammen een ernstig brandgevaar bieden. Het gebruik van een blaas op een bevroren pijp kan ervoor zorgen dat het water kookt en zelfs explodeert.

Hoe u een geblokkeerde gootsteen kunt ontstoppen

Als uw gootstenen langzaam of helemaal niet leeglopen, is er waarschijnlijk een verstopping in de afvallijn. Langzame drainerende pluggaten worden veroorzaakt door een opeenhoping van olie of vezels die onder het pluggatrooster worden gevangen. Als het water helemaal niet wegloopt, is de afvoerpijp volledig geblokkeerd. De volgende secties zullen u begeleiden door de verschillende opties om het probleem op te lossen.

Eerst prioriteit geven aan veiligheid.

 1. Chemicaliën kunnen op uw huid spatten en chemische brandwonden veroorzaken. Het gebruik van een plunjer mag alleen worden gedaan nadat je je gootsteen grondig hebt gespoeld.
 2. Je zal nodig hebben:
 3. Zinkplunjer
 4. klomp-claring vijzel
 5. Chemische afvoerreiniger
 6. Draai Unblocker af
 7. Een handdoek, aardoliegelei, een emmer, bleekmiddel
 8. Vereist bril brillen

Voordat u begint te deblokkeren, bereidt u een back -upplan voor.

 1. Het ontstoppen van een gootsteen kan een vervelende klus zijn, dus wees voorbereid op het ergste. Draag een schort, rubberen handschoenen en veiligheidsbreuk om uw kleding te beschermen.
 2. Haal eventueel zichtbaar puin uit de gootsteen en haal vervolgens de pop-upstopper eruit als de afvoer volledig verstopt is. Vul het half vol water en bevestig het met een gootsteenplunger's beker. Houd de druk in de overloop met een vochtige doek. Als u een gootsteen met twee bochten hebt, bedek dan de andere gootsteengaten met een doek om voldoende druk te geven voor de plunjer om effectief te werken. Duw de plunjer 15-20 seconden op en neer in het reservoir. Verwijder de plunjer en laat het water aftappen. Deze procedure moet mogelijk drie of vier keer worden herhaald.
 3. Als het niet werkt, probeer dan een chemische afvoerreiniger. Breng een dunne coating van petroleumgelei aan rond de rand van het pluggat om het te beschermen. Het wordt zeer geadviseerd dat u beschermende handschoenen en bril draagt ​​terwijl u ermee omgaat. Op locaties met andere chemicaliën zoals Bleach, wordt het niet geadviseerd vanwege de mogelijkheid dat schadelijke dampen worden vrijgegeven.
 4. Als de blokkade blijft, moet de afvalval worden verwijderd. Plaats een emmer onder de val om eventuele morsen te vangen. Verwijder de val en dump de inhoud in de emmer. Herstel de val, vervangt eventuele gebroken sluitringen of O-ringen. Vermijd het overdreven, omdat dit de daaropvolgende ongedaan maken moeilijk maakt. Als dit niet werkt, kan een afvoerboorder worden gebruikt om de afvalpijp te onderzoeken.

Directe afvoer Unblocker

Een onmiddellijke afvoer Unblocker gebruikt een gas dat uitbreidt wanneer het water raakt, waardoor een sterke turbulentie wordt geproduceerd die afvoeren opruimt tot 20 meter afstand door agitatie in plaats van druk. Geblokkeerde afvoeren worden schoongemaakt in een fractie van de tijd die nodig is om uw handen te wassen. Voor geblokkeerde of langzaam stromende gootstenen. Lees en volg de verpakkingsinstructies voor het gebruik van een product.

Hoe u een geblokkeerd toilet kunt ontstoppen

Door een blokkade in het spoelmechanisme kan het water langzaam naar de rand stijgen. De PAN -uitgang is hoogstwaarschijnlijk geblokkeerd, maar zo niet, dan kan het hoofdafvoersysteem defect zijn. Je hebt nodig: rubberen handschoenen, emmer, bleekmiddel.

 1. Probeer een emmer van warm water in de pan te gieten vanaf een hoogte om een ​​kleine blokkade te verwijderen.
 2. Plaats een grote toiletplunjer over de uitgang van de pan en druk het handvat herhaaldelijk op en neer.
 3. Als het niet werkt, probeer dan een toiletopslag. Het draaien van de handgreep strekt zich uit en roteert de sonde rond de U-Bend, waardoor de belemmeringen worden losgemaakt.
 4. Draag beschermende handschoenen en lees en volg de instructies van de fabrikant. Vergeet niet om de Auger te reinigen met een bleekoplossing na elk gebruik.

Punten om op te merken hoe om te gaan met kapotte pijpen

 • Zorg ervoor dat u basistools hebt en weet wat u in noodgevallen moet doen.
 • Een flexibele slangaansluiting of een push-fit buisreparatiekit kan een gebroken pijp repareren.
 • Zo niet, dan is een nieuwe pijp vereist.
 • Leg de pijp vervolgens volledig leeg voordat u deze probeert te repareren.
 • Bepaal een lekkende pijpverbinding: zet het water uit, laat het weglopen en repareer vervolgens met stopverf.
 • Wanneer u geconfronteerd wordt met dit scenario, moet u uw sanitairsysteem en de kleppen kennen.
 • Uw leidingen zijn mogelijk verstopt met lucht na een afvoer en moeten worden bijgevuld.
 • Een effectieve manier om een ​​gescheurde waterleiding te stoppen, is door een pijpreparatieklem te gebruiken.
 • U kunt ook zelf-fuserende reparatietape gebruiken om een ​​waterdichte afdichting te creëren.
 • Schakel alle kranen in en spoel alle toiletten door om lekkende reservoirs en opslagtanks te repareren.
 • Een blokkade in de toevoerlijn van het koude reservoir of hete watercilinder kan een bevroren kraan of gootsteen veroorzaken.
 • Wees voorbereid op het ergste wanneer u een gootsteen ontstopt.
 • Draag een schort, rubberen handschoenen en veiligheidsbril.
 • Deping mag alleen worden gedaan na een complete spoeling.
 • Als u een gootsteen met twee bochten hebt, bedek dan de andere gaten met een handdoek om de plunjer te helpen werken.
 • Een toiletboor breidt zich uit en draait de sonde rond de U-Bend, losse obstakels los.

Geschreven door
BrookPad TeamOuder bericht Nieuwer bericht


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd