World Toilet Day – November 19

Wereldtoiletdag - 19 november

Meer informatie over de geschiedenis en het belang van Wereldtoiletdag.

toilet op de woestijn

Geschiedenis en doel van wereldtoiletdag.

In 2001 hebben de Verenigde Naties wereldtoiletdag gecreëerd om het bewustzijn van toiletbetekenis te bevorderen. Ongeveer 2,5 miljard mensen missen dagelijkse toegang tot een toilet. Water en sanitatie is een belangrijk onderdeel van duurzame ontwikkelingsdoelen in 2013, 122 landen hebben "sanitatie voor alle" resolutie ki-moonverbod "aangenomen. Fundamentele mensenrechten: het recht om vrij te zijn van marteling. Voldoende sanitaire voorzieningen is een millenniumontwikkelingsdoelen Doelstelling die afvalwaterzuivering, fecaal slibbeheer, gemeentelijk beheer van vast afval, regenwaterbeheer, hygiëne en handwashing omvat. De allereerste VN-resolutie van Singapore, 'Sanitation for All', vraagt ​​om samenwerking om het wereldwijde gezondheidsprobleem aan te pakken.

BrookPadHet slimme bidettoilet van het bedrijf is het nieuwste slimme toilet van het bedrijf. Het biedt een optimale waterstroom voor maximale was- en bidetprestaties, evenals het vervangen van toiletpapier indien nodig. In dit scenario hoeft u de badkamer of toilet niet te verbouwen. De wc -bril heeft al deze kenmerken.

Wereldtoiletdag wordt gevierd.

Als erkenning van World Toilet Day, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties 19 november aangewezen als World Toilet Day. Gericht op het vestigen van de wijdverbreide kwestie van sanitaire voorzieningen over de hele wereld, wordt het evenement gecoördineerd via een jaarlijkse samenwerking tussen un-water en regeringen van over de hele wereld. Ongeveer 2,5 miljard personen hebben geen dagelijks toegang tot een toilet. De verspreiding van ziekten zoals cholera, tyfus en hepatitis kan worden verergerd door een gebrek aan goede sanitaire voorzieningen. Diarree is een van de belangrijkste oorzaken van kindersterfte in bepaalde delen van Afrika.

De oorsprong van World Toilet Day is hier te vinden.

In 2001, the World Toilet Organization established World Toilet Day to raise awareness of the importance of toilets. "We hebben een morele verantwoordelijkheid om een ​​einde te maken aan open defecatie", zegt Secretaris-generaal Ban Ki-Moon van de VN. De organisatie werd opgericht op 19 november 2001 door Singaporese filantroop Jack Sim. Wereldtoiletdag werd opgericht om het bewustzijn van het belang van toiletten wereldwijd te bevorderen. Juiste sanitaire voorzieningen is vereist onder doel 6 van de doelen van de duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties. In 2010 erkende de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties officieel het recht op water en sanitaire voorzieningen als een mensenrecht. Het evenement had ook het doel om het publiek bewust te maken van afvalwaterverwijdering en regenwaterbeheer. Sinds de oprichting heeft World Toilet Day een cruciale rol gespeeld bij het onder druk zetten van overheden en bedrijven om veranderingen in de sanitaire industrie door te voeren. In 2013 keurden 122 landen de resolutie van de Verenigde Naties goed met de titel 'Sanitation for Everyone'. VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon riep op tot verhoogde inspanningen om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot de juiste sanitaire voorzieningen op World Toilet Day 2015, die plaatsvond op 16 maart. Hij herinnerde iedereen aan de "roep om actie op sanitatie", die werd gelanceerd in 2013 with the goal of ending open defecation by 2025.

Wat is de betekenis van wereldtoiletdag?

Op 19 november observeren de Verenigde Naties World Toilet Day als een officiële wereldwijde observatiedag. Its goal is to mobilize people to take action in response to the worldwide sanitation problem. In the world, 4.2 billion people do not have access to "safely managed sanitation," and about 673 million individuals defecate in the open. Water and sanitation for all is a key component of Sustainable Development Goal 6, which seeks to provide universal access to and sustainable management of water and sanitation.

What is the background of World Toilet Day?

De Wereldtoiletorganisatie (WTO) werd in 2001 opgericht door Jack Sim, een filantroop uit Singapore die geïnteresseerd was in de kwestie van sanitaire voorzieningen. De term "wereldtoiletdag" werd geselecteerd op de meer formele "World Sanitation Day" omdat deze gemakkelijker wordt meegedeeld aan de algemene bevolking. Het bieden van voldoende sanitaire voorzieningen is een doel van de millennium -ontwikkelingsdoelen. Dit doel omvat afvalwaterzuivering, fecaal slibbeheer, beheer van vast afvalbeheer, regenwaterbeheer, hygiëne en handwashing onder andere. Een initiatief van de regering van Singapore en de World Toilets Organisation resulteerde in de allereerste resolutie van Singapore ooit, getiteld "Sanitation for All", dat op roept om collectieve actie om de sanitaire crisis van de wereld te beëindigen. De resolutie werd ondertekend door de secretaris-generaal van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2013.

World Toilet Day is georganiseerd door de Wereldtoiletorganisatie.

Elk jaar worden het milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) en het "thematische prioriteitsgebied op drinkwater en basissanitas" belast met het toezicht op de wereldtoiletdag. Een breed scala van maatschappelijk middenveld, denktanks, niet-gouvernementele organisaties, academici, bedrijven en de algemene mensen worden aangeworven om deel te nemen aan de gerelateerde sociale media en communicatie-initiatieven van de campagne. Het uiteindelijke doel is om organisaties en overheden aan te moedigen activiteiten te organiseren en actie te ondernemen op sanitaire problemen om vooruitgang te boeken in de richting van het bereiken van duurzaam ontwikkelingsdoel 6 (water, sanitaire voorzieningen en hygiëne).

Wat te doen om wereldtoiletdag te herdenken

De dag is gewijd aan de bescherming van een van de meest basale mensenrechten: het recht om vrij te zijn van marteling. Er is veel te leren over de geschiedenis van de badkamer, van de oude Romeinen door het Midden -Oosten tot de slanke slimme toiletten van vandaag. Lees verder om meer te weten te komen. In de eerste plaats, waarom niet naar de World Toilet Day -website, Facebook -pagina of Twitter -account gaan en helpen om het woord te verspreiden via sociale mediaplatforms? De eerste november is aangewezen als World Toilet Day. Het uiteindelijke doel is om het wereldwijde bewustzijn over de toestand van toiletten te vergroten en mensen aan te moedigen om ze te gebruiken. Gebruik de hashtag #WorldToiletDay om een ​​foto van uw toilet op sociale media te plaatsen om de gelegenheid te herdenken. Als alternatief kunt u uw internetonderzoeksmogelijkheden gebruiken om enkele van de beste toiletten ter wereld te vinden. Verhoogd bewustzijn van het probleem zal ertoe leiden dat er meer geld wordt ingezameld om het te bestrijden. U kunt een fondsenwerving organiseren om geld in te zamelen voor de zaak of gewoon om het probleem van het probleem te creëren. Er is ook een communicatietool beschikbaar op de officiële World Toilet Day -website om u te helpen bij uw interacties met anderen.

Verbeter uw hygiëne met een slim toilet dat modern en technologisch geavanceerd is.

Verwarming op de badkamerbank, geautomatiseerd reiniging en drogen van hete lucht in de badkamer met een druk op de knop. Je zult er waarschijnlijk aan gewend raken, vooral als je een tijdje in Japan woont. Omdat ze zo veel worden gebruikt, is het vrijwel zeker dat u er een kunt vinden en gebruiken. Slimme bidettoiletten zijn geïnstalleerd in ongeveer 82 procent van de Japanse huizen, waardoor ze de meest geavanceerde ter wereld zijn. Slimme toiletten zijn verbonden met vier van de vijf huizen, wat hoger is dan de meeste personen die smartphones gebruiken. Japanners gebruiken smartphones in slechts 55 procent van de gevallen, volgens de Newzoo Global Mobile Industry Survey, uitgevoerd in 2018. BrookPad's splashlet Smart Bidet -toilet is het meest recente Smart Bidet -toilet van het bedrijf. Het zorgt ervoor dat de optimale waterstroom beschikbaar is voor maximale was- en bidetprestaties, evenals het wijzigen van toiletpapier indien nodig. Installatie is eenvoudig, wat een groot pluspunt is voor de meeste mensen. Het is niet nodig om de badkamer of toilet in dit geval te renoveren. Al deze functies zijn geïntegreerd in de wc -bril. Alles wat je nodig hebt is een oude wc -bril met een nieuwe splashlet om dit project te voltooien.

De Main World Toilet Day is 19 november.

 • Vier wereld WC Day.
 • De Algemene Vergadering van de VN, ter herdenking van World Toilet Day, verkondigde op 19 november World Toilet Day.
 • Gericht op het wijdverbreide wereldwijde sanitaire kwestie, wordt het evenement uitgevoerd via een jaarlijkse samenwerking tussen UN-water en regeringen wereldwijd.
 • Ongeveer 2,5 miljard mensen missen dagelijkse toilettoegang.
 • Deficiënte sanitaire voorzieningen kunnen de overdracht van ziekten bevorderen, waaronder cholera, tyfus en hepatitis.
 • Wereldtoiletdag werd in 2001 opgericht om het bewustzijn van het toiletbelang te vergroten.
 • Jack Sim, een filantroop in Singapore die zich bezighoudt met netheid, richtte de WTO in 2001 op.
 • Tijdens de meer officiële "World Sanitation Day" werd de term "wereldtoiletdag" geselecteerd, omdat het eenvoudiger is om met het publiek te communiceren.
 • Sanitaire voorzieningen is een millenniumontwikkelingsdoelendoel.
 • Dit omvat afvalwaterzuivering, het beheren van fecaal slib, gemeentelijk beheer van vast afval, regenwaterbeheer, hygiëne en handwashing.
 • De VN-secretaris-generaal 2013 heeft de resolutie ondertekend.
 • Wereldtoiletdag is van de wereldorganisatie.
 • Verbeter de hygiëne met een modern, stijlvol toilet.
 • Badkamerbankverwarming, geautomatiseerde warme lucht wassen en drogen in de badkamer.
 • Omdat ze zo veel worden gebruikt, zul je er zeker een ontdekken en gebruiken.
 • Slimme bidettoiletten zijn geïnstalleerd in ongeveer 82 procent van de Japanse huizen, waardoor ze de meest geavanceerde op de planeet zijn.
 • Slimme toiletten zijn gekoppeld aan vier van de vijf huizen, wat meer is dan smartphonegebruikers.
 • Volgens de Newzoo Global Mobile Industry Survey 2018 gebruikt 55% van de Japanse consumenten smartphones.
 • BrookPadHet slimme bidettoilet is het nieuwste slimme bidettoilet.
 • Het biedt een optimale waterstroom voor maximale reiniging- en bidetprestaties en vervangt toiletpapier indien nodig.

Geschreven door
BrookPad Team

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.