U verbouwt uw badkamer.

Schik een badkamer badkamer badkamerontwerp badkamerideeën badkamer verbouwing gids hoe idee

Meer informatie over het renoveren van uw badkamer is hier te vinden.

 

U verbouwt uw badkamer.

Je gaat het bad opnieuw.

Een nieuwe badkamer kan met vertrouwen in acht eenvoudige stappen worden gebouwd. Maak vloertekeningen voor zowel uw bestaande als toekomstige badkamers om te zien welke elektrische en sanitaire veranderingen nodig zijn. De tekeningen zullen de posities van de nieuwe sanitaire ware en meubels aangeven, evenals de warme en koude waterleidingen. Verwijder het toilet, douche, bad en wastafel uit de kamer. Schakel het water bij de hoofd en alle individuele leveringspunten uit.

Haal de oude tegels van de vloer en muren met een beitel of boor. Afhankelijk van de stijl van uw nieuwe badkamer, moet u mogelijk het sanitair veranderen. Mains Water moet worden uitgeschakeld. Verwijder ongebruikte voedingsleidingen met behulp van een multifunctionele gereedschap. Volg conventionele technieken voor het leggen van pijpen. Het verplaatsen van elektrische bedrading kan nodig zijn voor uw nieuwe badkamerplan, dat kostbaar kan zijn.

Voordat u begint met een badkamerverbeteringen, moet u ervoor zorgen dat de bedrading en stopcontacten in uitstekende staat zijn. Het is over het algemeen het beste om eerst de muren opnieuw op te bouwen, daarna de vloeren. Om uw muren goed te beargumenteren, moet u in fasen werken en de juiste gereedschappen en materialen voor elke fase gebruiken. Kies een badkamerverf bedoeld voor een langdurige afwerking. Het voorbereiden van de vloer op keramische tegels of vinylvloeren kan nodig zijn.

Douchekits en kolommen, riserrails en andere accessoires zijn beschikbaar. Badbuizen zijn er in drie vormen: rechthoekig voor kleine badkamers, hoek voor grotere badkamers en eiland voor grote badkamers. U kunt ook hydromassagebakken krijgen met krachtige waterstralen voor een luxueuze badervaring. Handdoekwarmers zijn essentieel in elke badkamer, omdat ze niet alleen uw handdoeken drogen, maar ook de ruimte verwarmen. Selecteer altijd een IP -cijfer die overeenkomt met de badkamerzone waar de lamp wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat het hoofdvermogen is uitgeschakeld voordat u elektrisch werk uitvoert.

Een nieuwe badkamer kan in acht eenvoudige podia worden gebouwd.

Uw badkamer is een speciale plek in uw huis met een speciale functie. Het zou ontspannend moeten zijn, omdat het een oase van stil is, maar het moet ook nuttig zijn omdat het een functionele plek is. Daarom is het de moeite waard om het risico te nemen om uw eigen badkamer te ontwerpen en te bouwen in de stijl van uw keuze. Het lijkt erop dat het verbouwen van uw badkamer een moeilijke taak zou zijn. Als gevolg hiervan hebben we de taak opgesplitst in beheersbare fasen die u met vertrouwen kunt doen.

Maak een plattegrond voor uw badkamer.

Het is van cruciaal belang om plattegronden te maken voor zowel uw huidige badkamer als uw toekomstige badkamer. Dit helpt u bij het bepalen welke wijzigingen in de elektrische bedrading en sanitair vereist zijn. Begin met het schetsen van een vloerindeling van uw badkamer zoals deze nu bestaat. De locaties van de nieuwe sanitaire ware en meubels die u wilt kopen. Schets daarna een ontwerp voor uw toekomstige badkamer. Het volgende moet in deze tekening worden getoond:

 • De locaties van de nieuwe sanitaire ware en meubels die u wilt kopen.
 • De sanitairaanpassingen die u moet aanbrengen, zoals eventuele water- en afvoerbuizen die u nodig hebt om te verwijderen, verplaatsen of vervangen, worden hieronder gedetailleerd.
 • Hoe het sanitaire systeem er nu uitziet, met de locaties van de hete en koude waterleidingen, evenals de afvoerpijpen
 • Welke wijzigingen u moet aanbrengen in de elektrische bedrading, zoals welke kabels en stopcontacten u moet verwijderen, verplaatsen of vervangen, en hoeveel tijd u hebt om het project te voltooien.
 • De nieuwe sanitair, waaronder de douche, bad, wasbasin en toilet, onder andere.
 • De nieuwe meubels en opslagcontainers werden op tijd afgeleverd.
 • Het nieuwe sanitairsysteem, dat de punten van hete en koude watervoorziening en afvoerbuizen omvat, werd geïnstalleerd.
 • Het nieuwe elektrische systeem, dat stekkers, lichten en elektrische radiatoren omvat, wordt geïnstalleerd.

Verwijder de oude badkamer uit het huis.

Een verscheidenheid aan dingen die verband houden met de voeding, watervoorziening en drainage zijn te vinden in badkamers. Het ontmantelen van uw oude badkamer moet in de volgende volgorde worden gedaan om de veiligheid te waarborgen: verwijder eerst alle elektrische apparatuur uit de kamer, vervolgens het meubilair, en ten slotte alle dingen die zijn gekoppeld aan het sanitair. Elektrische apparaten De meeste elektrische apparaten in de badkamer zijn voor verwarming. Voordat u begint te werken, schakelt u de elektriciteit uit bij de hoofdschakelaar. Verwijder de radiator of handdoek warmer als deze aanwezig is. Om optimale veiligheid te garanderen, verbindt u elke blootgestelde draad met een snelle verbinding of aansluitblok. Verwijder de verlichtingsarmaturen op dezelfde manier als voorheen. De verlichtingsarmaturen moeten als laatste worden geïnstalleerd als er weinig natuurlijk licht in uw badkamer is. Op die manier heb je genoeg licht om de andere taken uit te voeren die je hebt gepland.

Meubels verwijderen.

Alle meubels, inclusief kasten, boekenkasten en spiegels, vanuit de kamer. Sanitaireware. Verwijder alle resterende armaturen, inclusief het toilet, douche, bad en gootsteen, uit de kamer. Voordat u begint te werken, schakelt u de watervoorziening bij de hoofd en de leveringspunten voor elk afzonderlijk item uit. Laat voorlopig de afvoeren en pijpen op hun huidige locaties achter. Bij het verwijderen van het bad, begin met het verwijderen van de surround en de kranen en ga dan naar het eigenlijke bad. Je moet de douche voor het laatst bewaren, zodat je er zo lang als haalbaar van kunt gebruiken! -

Douches schoonmaken.

Begin met het verwijderen van de douchepanelen, gevolgd door het verwijderen van de rubberen pakkingen en het trekken van de behuizing weg van de muur. Verwijder de doucheveermontage van de muur. Om toegang te krijgen tot en de watervoorzieningsleidingen los te koppelen, verplaatst u de behuizing net genoeg weg van de muur zodat u ze kunt zien. Verwijder de douche -behuizing uit de badkamer. Om de volgende procedures eenvoudiger te maken, verwijdert u eerst de douche -behuizingspanelen, indien helemaal haalbaar, voordat u de douche verwijdert. Verwijder de mixer, tikt en draai fittingen en vervolgens de afvoerpijp. Maak het dienblad zelf los en verwijder na het verwijderen van siliconenafdichtingen die er zich omheen hebben gevormd. Last but not least, verwijder de afvoerpijp.

Verwijder de oude tegels van de vloer.

Na alle armaturen en meubels te hebben verwijderd, is de volgende stap om de oude vloer- en wandtegels uit de ondervloer en muren te verwijderen.

Haal de tegels van de vloer.

Het is niet moeilijk om oude vloertegels te verwijderen, maar u hebt de juiste apparatuur en veiligheidsuitrusting nodig om dit goed te doen. Volg deze eenvoudige stappen om van uw oude vloertegels af te komen:

 • Verwijder het plintende bord uit de kamer.
 • Zoek een tegel die los klinkt en verbrijzelt deze met een beitel of een oefening om de vel hieronder te onthullen.
 • Verwijder de tegels die nog op zijn plaats zijn.
 • Verwijder alle overgebleven mortel en lijm met een stijve borstel.
 • Verwijder eventueel puin en maak de vloer grondig schoon.

Haal de wandtegels neer.

Het proces van het verwijderen van wandtegels is vrij gelijkaardig aan het verwijderen van vloertegels.

Breng wijzigingen aan in het sanitairsysteem.

Het is mogelijk dat u mogelijk het sanitair in uw nieuwe badkamer moet wijzigen, afhankelijk van hoe u het wilt ontwerpen. Hier is een lijst met mogelijke wijzigingen.

 • Afvoerpunten kunnen worden verplaatst of geëlimineerd.
 • Watervoorzieningspunten kunnen worden verplaatst of geëlimineerd.
 • Drainagekanalen worden helemaal opnieuw geconstrueerd.

Beschikbaarheid van waterbronnen

De watervoorziening moet bij het hoofdrol worden uitgeschakeld. Maak gebruik van een gereedschap met meerdere doeleinden om de leveringspijpen te verwijderen die niet langer nodig zijn. Raadpleeg uw tekeningen en installeer eventuele extra toevoerbuizen die vereist zijn. Gebruik altijd apparatuur en materialen die geschikt zijn voor de taak. Volg de industriestandaard pijp-lei-procedures. Als u verticaal sanitair heeft, moet de koude pijp rechts zijn en moet de hete pijp links zijn. In horizontaal leidingwerk bevindt de koude buis zich onder de hete pijp, terwijl de hete pijp zich boven de koude pijp bevindt.

Afvoeren voor afvalwater

Let op de blauwdrukken en bepaal de precieze locatie van waar u de nieuwe afvoeren gaat installeren. Als het gaat om het verwijderen of verplaatsen van oude afvoerpijpen, kan een PVC -pijpnijder worden gebruikt om van de leidingen en fittingen af ​​te komen die niet langer nodig zijn. Voltooi de assemblage van al uw nieuwe PVC -buizen en fittingen om uw nieuwe afvoersysteem te maken.

Drainagekanalen zijn belangrijk.

De watervoorziening moet bij het hoofdrol worden uitgeschakeld. Maak gebruik van een gereedschap met meerdere doeleinden om de leveringspijpen te verwijderen die niet langer nodig zijn. Raadpleeg uw tekeningen en installeer eventuele extra toevoerbuizen die vereist zijn. Gebruik altijd apparatuur en materialen die geschikt zijn voor de taak. Volg de industriestandaard pijp-lei-procedures. Als u verticaal sanitair heeft, moet de koude pijp rechts zijn en moet de hete pijp links zijn. In horizontaal leidingwerk bevindt de koude buis zich onder de hete pijp, terwijl de hete pijp zich boven de koude pijp bevindt.

Breng wijzigingen aan in de elektrische bedrading.

De lay -out van uw nieuwe badkamer heeft mogelijk de verplaatsing van elektrische bedrading nodig, die u extra geld kan kosten.

Elektrische veiligheidseisen voor badkamers

Er zijn specifieke criteria voor badkamer elektrische bedrading en het moet voorzichtig worden gedaan. Zorg ervoor dat de elektrische apparaten die u selecteert de juiste bescherming hebben voor de zone waarin ze worden geïnstalleerd.

Het veranderen van de elektrische bedrading die al op zijn plaats is

Om nieuwe sockets goed te installeren of oude te vervangen, is het een goed idee om eerst de huidige elektrische bedrading te inspecteren en jezelf een paar belangrijke vragen te stellen, zoals de volgende:

 • Zijn er stroomonderbrekers op het systeem?
 • Is er een verband tussen het systeem en de aarde?
 • Is er een stukje kale draad zichtbaar?

Controleer de status van de bedrading en stopcontacten in een badkamer voordat u begint met renovaties om ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn. Zowel de oude als de nieuwe delen van het elektrische systeem moeten in overeenstemming zijn met de toepasselijke codes en voorschriften. Zodra u tevreden bent met de resultaten, kunt u het circuit wijzigen en de draden herschikken indien nodig om extra sockets, schakelaars en verlichtingsarmaturen toe te voegen. Schakel de elektriciteit altijd uit bij de brekerbox voordat u begint met werken aan het elektrische systeem voor uw eigen veiligheid en bescherming.

Renoveer de binnenkant van uw huis.

Het heeft meestal de voorkeur om eerst uw muren te verbouwen voordat u naar de vloer gaat. U zult voorkomen dat uw vers geplaatste vloerbedekkingen op deze manier worden beschadigd.

Het kiezen van de rechter wandbekleding

Er zijn bepaalde soorten wandbekleding die niet geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Materiaalselectie moet gebaseerd zijn op zijn vermogen om overmatige vochtigheid en waterspatten te weerstaan. Op het oppervlak lijkt het erop dat de enige opties waterdichte verf of wandtegering zijn. Afhankelijk van of u uw muren wilt schilderen of tegel willen, moet u uw muren op een enigszins andere manier voorbereiden. Als uw oppervlak enigszins ongelijk is, zullen lijm en tegels het bedekken; Maar als je schildert, heb je een perfect glad, vlekkeloos oppervlak nodig. Schilderen vereist een groter niveau van voorbereiding dan tegels, maar zodra het is voltooid, is het schilderen veel minder moeilijk dan tegels. Kies een verf die speciaal is ontworpen voor badkamers om een ​​langdurige afwerking te bieden. Dit soort verf zal beter bestand zijn tegen luchtvochtigheid. Om uw muren correct aan te begeven, moet u het project in veel fasen opsplitsen en de juiste apparatuur en benodigdheden voor elke stap gebruiken.

Plaats uw vloerbedekking op de grond.

Voordat u het meubilair invoert, moet u de vloer afmaken. Keramische tegel is het meest voorkomende soort vloerbedekking in badkamers, maar u kunt ook andere soorten vloerbedekkingen in de badkamer gebruiken. Bepaalde items moeten worden voltooid voordat u kunt beginnen met het leggen van uw vloer. Afvoeren voor inloopdouches en low-profile laden zijn twee voorbeelden van dit soort product. Een stevig, niveau en schone vloeroppervlak moet worden gebruikt om eventuele vloerbedekkingen te installeren, inclusief vloerbedekking. Volgens het soort bedekken dat u kiest, moet u mogelijk ook een nivelleermiddel op het oppervlak gebruiken. Afhankelijk van of u kiest voor keramische tegels of vinylvloeren, moet u mogelijk de vloer van tevoren voorbereiden. Nadat u de nodige voorbereidingen hebt voltooid, kunt u beginnen met het leggen van de dekking. Als je niet van keramische tegel houdt, kun je in plaats daarvan een ander soort bedekkende, dat we in dit gedeelte van de gids uitleggen.

Organiseer de sanitaire uitrusting.

Het is mogelijk om te beginnen met het installeren van de verschillende dingen die moeten worden gekoppeld aan de watervoorziening en afvoeren nadat de vloer volledig is neergezet en gedroogd.

Douchekits en kolommen zijn beschikbaar.

Douchekoppen, riserrails en andere accessoires zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, evenals in kits en volledig uitgeruste kolomconfiguraties. Voor de meest uitgebreide ervaring kan de kolom een ​​hydromassagefunctie bevatten met waterstralen en andere functies. U kunt uw panelen open laten om een ​​inloopdouche te maken die zowel functioneel als aantrekkelijk is. Als alternatief kunt u kiezen tussen een glijdende, draaiende, zwaaiende of vouwdeur om uw douche te sluiten - welke optie ook het beste werkt voor het arrangement van uw badkamer.

Toiletten die zowel op de vloer zijn gemonteerd als muurhoofd

Toiletten zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, waaronder traditionele op de vloer gemonteerde types en muurhange varianten. Modellen die aan de muur zijn gemonteerd, zien er fantastisch uit als ze eenmaal op hun plaats zijn, maar ze zijn moeilijker te installeren omdat ze een ondersteuningsstructuur nodig hebben.

Badkuipen

Badbuizen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen voor een verscheidenheid aan badkamerlay -outs: badkamers kunnen worden verdeeld in drie soorten: rechthoek voor basisbadkamers, hoek voor badkamers die meer ruimte nodig hebben en eiland voor grote badkamers. U kunt ook hydromassagebaden verkrijgen met sterke waterstralen voor een echte vleugje luxe in uw badervaring. Als er lekken zijn, schakelt u de watervoorziening in nadat u klaar bent met het verbinden van alle sanitaireware. Controleer of de afvoeren ook operationeel zijn.

Gespiegelde kasten zijn een soort ijdelheidseenheid.

Het is mogelijk om een ​​ijdelheidseenheid met één kas of een ijdelheid van het ijdelheid met dubbele kas te installeren, afhankelijk van het ontwerp van uw nieuwe badkamer en de hoeveelheid beschikbare ruimte. Ingebouwde of aanrechtbassins zijn beschikbaar, en uw ijdelheidseenheid kan muurhange of vloer-stand-stand-kant zijn, en het kan de dimensie zijn die u wilt.

Handdoekwarmers zijn een soort elektrische kachel.

Handhanddoekwarmers zijn een must-have in elke badkamer, omdat ze niet alleen uw handdoeken behouden en drogen, maar ze helpen ook om het gebied te verwarmen. Omdat ze klein zijn, kunnen ze in elke vorm van badkamer worden gebruikt en zijn ze verkrijgbaar in verschillende ontwerpen als aanvulling op uw interieur.

Armaturen voor verlichting

Wandlampen, plafondlampen en verzonken schijnwerpers zijn allemaal goede opties om uw badkamer aan te steken. Kies altijd een beveiligingskwaliteit die geschikt is met de badkamerzone waarin u de lamp wilt installeren. U kunt bijvoorbeeld IP 65 extra-lage spanningsverlichting boven uw douche installeren als u voldoende ruimte heeft. Dit is voor uw eigen bescherming. Zorg ervoor dat de hoofdkracht wordt uitgeschakeld voordat u elektrisch werk doet. Volg bij het aansluiten van nieuwe apparaten altijd de instructies van de fabrikant om ervoor te zorgen dat ze correct zijn aangesloten. Onze installatieservice maakt het nog eenvoudiger om uw visie op uw ideale badkamerruimte te realiseren. We werken samen met geautoriseerde installateurs om ervoor te zorgen dat uw project soepel van begin tot eind verloopt. Onze installateurs passen niet alleen aan uw ontwerp aan uw specificaties, maar ze kunnen ook de laatste hand voor u voltooien, waardoor u de tijd en moeite bespaart.

De basisprincipes van badkamerrenovatie.

 • Een nieuwe badkamer kan met vertrouwen in acht eenvoudige stappen worden gebouwd.
 • Maak vloertekeningen voor zowel uw bestaande als toekomstige badkamers om te zien welke elektrische en sanitaire veranderingen nodig zijn.
 • De tekeningen zullen de posities van de nieuwe sanitaire ware en meubels aangeven, evenals de warme en koude waterleidingen.
 • Verwijder het toilet, douche, bad en wastafel uit de kamer.
 • Schakel het water bij de hoofd en alle individuele leveringspunten uit.
 • Haal de oude tegels van de vloer en muren met een beitel of boor.
 • Afhankelijk van de stijl van uw nieuwe badkamer, moet u mogelijk het sanitair veranderen.
 • Mains Water moet worden uitgeschakeld. Verwijder ongebruikte voedingsleidingen met behulp van een multifunctionele gereedschap.
 • Volg conventionele technieken voor het leggen van pijpen.
 • Het verplaatsen van elektrische bedrading kan nodig zijn voor uw nieuwe badkamerplan, dat kostbaar kan zijn.
 • Voordat u begint met een badkamerverbeteringen, moet u ervoor zorgen dat de bedrading en stopcontacten in uitstekende staat zijn.
 • Het is over het algemeen het beste om eerst de muren opnieuw op te bouwen, daarna de vloeren.
 • Om uw muren goed te beargumenteren, moet u in fasen werken en de juiste gereedschappen en materialen voor elke fase gebruiken.
 • Kies een badkamerverf bedoeld voor een langdurige afwerking.
 • Het voorbereiden van de vloer op keramische tegels of vinylvloeren kan nodig zijn.
 • Douchekits en kolommen, riserrails en andere accessoires zijn beschikbaar.
 • Badbuizen zijn er in drie vormen: rechthoekig voor kleine badkamers, hoek voor grotere badkamers en eiland voor grote badkamers.
 • U kunt ook hydromassagebakken krijgen met krachtige waterstralen voor een luxueuze badervaring.
 • Handdoekwarmers zijn essentieel in elke badkamer, omdat ze niet alleen uw handdoeken drogen, maar ook de ruimte verwarmen.

Geschreven door
BrookPad TeamOuder bericht Nieuwer bericht


laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd