Realme GT great performance with Snapdragon 888 processor

Realme GT geweldige prestaties met Snapdragon 888 -processor

Realme GT Review

Realme is vooral bekend om zijn goedkope smartphones, oortelefoons en smartwatches, maar het bedrijf heeft onlangs de Realme GT uitgebracht, een mid-range smartphone die het meest visueel aantrekkelijke apparaat van het bedrijf is.

De Realme GT is de eerste van een nieuwe lijn smartphones van de Chinese elektronicabedrijf, en het is vernoemd naar het Grand Tourer -soort sportvoertuig, dat connotaties heeft van elegant ontwerp en geweldige prestaties.

Ondanks het feit dat Realme eerder mid-range handsets heeft uitgebracht, met zijn vlaggenschip X-serie af en toe met voorzichtigheid over die lijn, is dit de eerste gezamenlijke inspanning van het bedrijf om de goedkope/high-spec-markt te betreden met een enkele afzonderlijke lijn- En voor het grootste deel is de REALME GT een overweldigend succesvol apparaat als telefoon dat indrukwekkende specificaties biedt tegen een betaalbare prijs.

De Realme GT overtreft zijn concurrentie in termen van verwerkingskracht, ondanks het feit dat het een van de meest goedkope telefoons is met de Qualcomm Snapdragon 888 -processor. Deze high-end CPU garandeert dat de telefoon zeer snel te werken is, waardoor hij ideaal is voor gaming en videobewerking, maar je zult ook de verhoogde snelheid in de dagelijkse taken opmerken.

Over laadsnelheid gesproken, de Realme GT kan in iets meer dan 30 minuten van volle naar leeg in rekening brengen, waardoor het een van de snelste smartphones op de markt is. Dat is erg snel, vooral gezien het feit dat het een goedkope telefoon is.

Met een AMOLED -display en een soepele verversingssnelheid van 120H

Een ander terugkerend probleem dat we tegenkwamen, was tijdens het streamen van media op applicaties zoals Spotify en Netflix, waar de media regelmatig zouden stotteren en stotteren. Dit leek een probleem met de verbinding, hoewel het denkbaar is dat dit geen typisch probleem is.


Hoewel dit kleine problemen zijn, maken ze het moeilijk om de Realme GT te onderschrijven als een uitstekende mid-range smartphone in het algemeen. Het feit dat Realme de telefoon lanceerde, slechts enkele maanden na het uitbrengen van de uitstekende REALME 8 PRO, suggereert dat de Chinese technologiebedrijf nu hoog is na het behalen van succes met de eerste.

We kunnen niet praten over de Realme GT zonder het ontwerp te noemen, dat ongetwijfeld uniek is. De primaire kleur is een felgeel dat in contrast staat met een dunne jetzwarte lijn aan de achterkant van de telefoon. Het geeft de telefoon een duidelijke 'Ford Mustang GT'-look, en het is veel opvallender dan de normale zwarte, witte of ingetogen afwerking op andere smartphones (hoewel zilveren of blauwe versies ook beschikbaar zijn, zonder deze streep).We zullen een pitstop moeten maken in het midden van deze lijst met positieven om de aandacht te vestigen op een paar kleine zorgen met de telefoon. In onze testen hebben we ontdekt dat het snel opwarmt tijdens het spelen van games of andere harde taken, en dat het een truc mist door geen telefoto -lens voor optische zoomfoto's op te nemen, vooral gezien het feit dat de macro -snapper niet erg indrukwekkend is .

De beschikbaarheid van het Realme GT is een beetje ingewikkeld - het is theoretisch beschikbaar voor aankoop in het Verenigd Koninkrijk, maar alleen via AliExpress, een importwinkel. Het is nog niet toegankelijk in Australië of de Verenigde Staten, en het trackrecord van Realme impliceert dat de eerste binnenkort beschikbaar zal zijn, terwijl de laatste dat niet zal doen.


Vanwege het feit dat u de telefoon importeert, zal het waarschijnlijk lang duren om op uw locatie aan te komen, en u moet op zoek zijn naar niet-officiële en nep-vermeldingen bij het winkelen op AliExpress. U kunt de Realme GT niet kopen via meer gerenommeerde winkels zoals Amazon of officiële vervoerders.

Omdat AliExpress exclusief gebruik maakt van de prijzen van euro en u een Britse equivalent krijgt op basis van de huidige wisselkoers wanneer u de telefoon wilt kopen, is prijzen ook een beetje verwarrend. De officiële europrijzen begint op € 449, wat op het moment van introductie overeenkomt met ongeveer $ 550, £ 390 of AU $ 710 in lokale valuta. Omwille van deze beoordeling hebben we deze conversies overwogen alsof het officiële bedragen waren.

Voor degenen in India is de telefoon nu beschikbaar voor aankoop, met de variant met 8 GB RAM en 128 GB opslagkosten Rs 37.999 (ongeveer). Het model met 12 GB RAM en 256 GB opslagkosten Rs 41.999, en beide configuraties zijn beschikbaar op Flipkart voor aankoop.

Als het op stijl aankomt, valt de Realme GT op, met een gele faux-leer rug die wordt opgedeeld door een zwarte glazen strook die volgt op de camerabulting (zoals te zien op de telefoon die we hebben onderzocht). Dit lijkt de meest uitgesproken 'Grand Tourer' -invloed op de telefoon te zijn, het beeld van racestrepen op te roepen, en het is ongetwijfeld een opvallend ontwerp.

Er is ook een niet-lederen variant van de telefoon, die beschikbaar is in zilver of blauw en niet zoveel aandacht zal trekken. Maak je geen zorgen als je geen fan bent van lederen telefoons vanwege ethische zorgen; Het 'nep' leer dat wordt gebruikt in de Realme GT is veganistisch.

Naast de uiterlijke uiterlijk is de Realme GT iets conventioneeler in termen van smartphone -ontwerp, maar er zijn nog een paar dingen om er leuk aan te vinden. Met afmetingen van 158,5 x 73,3 x 8,4 mm en een gewicht van 186 g, is het een aanraking aan de kleine kant in vergelijking met de overvloed aan supergrote Android-telefoons die nu beschikbaar zijn in winkels, maar het is nog steeds een goede telefoon. Het is niet onbeduidend, maar het is onder het gemiddelde.

Vanwege de grootte vonden we de Realme GT nogal aangenaam om te gebruiken, met alle zijknoppen en een groot deel van het scherm gemakkelijk toegankelijk. De camerabult aan de achterkant van de telefoon is nauwelijks zichtbaar boven de rest van de achterkant, wat bijdraagt ​​aan het strakke uiterlijk van de telefoon.

De aan / uit -knop bevindt zich aan de rechterkant van de telefoon, terwijl de volume -rocker zich aan de tegenoverliggende rand bevindt. De telefoon bevat ook een hoofdtelefoonaansluiting van 3,5 mm, die wordt verwelkomd door degenen die graag bekabelde hoofdtelefoons gebruiken, evenals een USB-C-connector.

Met een 6,43-inch display dat aan de linkerkant links wordt opgesplitst door de uitsparing voor camera aan de voorkant, is de REALME GT een goede keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een budget-smartphone. Omdat er heel weinig bezel op de voorkant van het apparaat is, neemt het scherm het grootste deel van het vooroppervlak in beslag.

Vanwege het gebruik van Super AMOLED -technologie zijn kleuren levendig en levendig, met uitstekend contrast, maar dit soort scherm kan moeilijker te bekijken zijn in direct zonlicht dan andere typen (een probleem dat we tegenkwamen). Als het gaat om het resolutie van de smartphonescherm, is 1080 x 2400 ongeveer gemiddeld, en u zou geen problemen moeten hebben om het te gebruiken voor streaming, gaming of navigeren via sociale media.

Het 120Hz -display van de Realme GT, wat betekent dat het schermbeeld 120 keer per seconde verandert, is iets dat je meestal niet ziet bij deze prijsklasse, en het onderscheidt het van de concurrentie. Vroeger was de norm 60H , als je dat liever hebt).

Het scherm van de REALME GT is fantastisch voor de prijs van de telefoon en is meer dan in staat om elke taak te verwerken die u doorstaat.

De Realme GT heeft drie achtercamera's en één camera aan de voorkant: een 64MP primaire camera, een 8MP ultra-brede camera en een 2MP macro-camera aan de achterkant, en een 16MP-camera voor selfies en videogesprekken aan de voorkant. De Realme GT is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en goud.

Foto's opgenomen met de camera aan de voorkant leken erg briljant, vanwege de schoonheidsfuncties na het verwerken-mogelijk een touch te helder, omdat sommige foto's soms een beetje nep leken, volgens onze tests. Je kunt dit tot op zekere hoogte corrigeren door je schoonheidsinstellingen aan te passen, maar als je gewoon selfies neemt om op sociale media te posten, is dit geen probleem.

Foto's opgenomen met de primaire camera zijn acceptabel, maar schieten niet uit om uitstekend te zijn. Verschillende foto's vertoonden echter duidelijke sporen van overschrijding, terwijl anderen hoogtepunten hadden die overbelicht waren. We hebben ook vastgesteld dat de camera niet kon focussen op bijna objecten wanneer de verlichtingsomstandigheden gunstig waren.

Foto's opgenomen met een ultra-brede lens waren redelijk goed, met zeer weinig vervorming in vergelijking met die genomen met concurrerende telefoons voor deze prijs. Deze foto's waren vrij helder en het gezichtsveld was veel breder dan die van foto's geproduceerd met de primaire camera, vanwege de 119 gradenhoek van de lens.

De macro -camera daarentegen maakte geen indruk op ons. Hoewel we hiermee een aantal goede close-upafbeeldingen konden krijgen, waren ze nooit zo goed als identieke opnamen gemaakt met de hoofdcamera. Zoals het geval is bij de meeste 2MP macro -camera's op smartphones, lijkt hun aanwezigheid hier vooral te zijn om de lijst met functies uit te breiden in plaats van de opnamervaring te verbeteren.

Er is geen telelens opgenomen voor zoomfotografie, wat jammer is, omdat we aanzienlijk meer onder de indruk zouden zijn geweest van de prestaties van de camera als we er een hadden gebruikt in plaats van de macro -lens in plaats van de macro -lens. Digitale zoomen is mogelijk tot een maximum van 10x, maar na 2x worden foto's te fuzzy om het waard te zijn.

De REALME GT is in staat om video op te nemen in maximaal 4K -resolutie met 30 fps of 60 fps. Er is ook een modus die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie om kleuren te herkennen, zodat je in monochroom kunt filmen, maar met nog één kleur aanwezig - denk aan het meisje in de rode jas van Schindler's lijst - wat interessant was om mee te experimenteren en erin kon leiden Interessante video's voor sociale media.

Er zijn niet veel krachtige telefoons beschikbaar voor de prijs van het Realme GT-de telefoon is uitgerust met de top-of-the-line Snapdragon 888-chipset, de krachtigste CPU die momenteel beschikbaar is voor Android-telefoons ten tijde van zijn debuut.

Daarnaast heeft de telefoon 8 GB of 12 GB RAM - onze testeenheid had 8 GB - en 128 GB interne opslag.

Vanwege zijn high-end processor bladert het Realme GT door games-we zagen geen stotteren of latentie bij het spelen van populaire titels-en toepassingen laden in een flits. Dit is op dit moment een van de beste goedkope smartphones die beschikbaar zijn voor gaming.

De telefoon scoorde 3508 op het geekbench 5 -testgereedschap, dat precies hetzelfde is als de Asus Zenfone 8, en alleen een haar achter de Xiaomi Mi 11, die 3569 scoorde, de OnePlus 9, die 3654 scoorde, en de Nubia Red Magic 6 6 , die 3606 scoorde, die allemaal dezelfde processor in dienst hebben, maar meer kosten.

Tijdens het spelen van games of het apparaat door de benchmark -test zetten, ontdekten we dat de gadget soms oververhit kan raken - niet tot het punt waarop het een negatieve invloed had op de prestaties, maar genoeg om voorzichtigheid te rechtvaardigen.

De sprekers van de Realme GT zijn ... nou ja, ze zijn voldoende voor de taak die moet worden uitgevoerd. Wanneer u naar een podcast onder de douche luistert of een telefoongesprek voert over luidspreker, zullen ze dat doen, maar ze gebruiken voor muziek of streaming wordt niet gesuggereerd omdat het geluid een touch tinty is.

Net als andere RealMe-telefoons wordt de GT aangedreven door Realme UI, wat een afgeleide is van normale Android die gewoon een herhaalde versie van Android 11 is die veel lijkt op Oppo's Coloros.

RealMe UI zorgt, net als Coloros, zorgt voor een overvloed aan aanpassingsopties. U kunt het altijd op het scherm van uw telefoons aanpassen, kiezen uit een selectie animaties die verschijnen wanneer u op de vingerafdrukscanner drukt, de kleur en grootte van pictogrammen in de telefoon wijzigt, uw eigen app-pictogrammen ontwerpen door te selecteren uit verschillende maten en vormen en verander het systeemlettertype, naast het wijzigen van de wallpaper en app -indeling, zoals u kunt op alle telefoons.

Omdat Oppo en Realme beide eigendom zijn van hetzelfde moederbedrijf, dat ook eigenaar is van Vivo en OnePlus, zijn er veel overeenkomsten tussen de telefoons en hun software. Desondanks is de REALME UI bijna vergelijkbaar met Coloros.Toen we voor het eerst de Realme GT inschakelden, ontdekten we dat deze vooraf was geladen met een aanzienlijke hoeveelheid bloatware. Dit omvat de eigen applicaties van Realme, zoals Phone Manager en Realme Link, evenals een themopinkel, evenals een vreemde mix van externe apps, zoals Booking.com, Agoda en LinkedIn, onder andere (een selectie die is waarschijnlijk afhankelijk van regio). Hieronder is een momentopname van de thuisschermen voordat we ze begonnen op te ruimen - het is een vrij overweldigende verspreiding op je 'nieuwe' telefoon terwijl deze nog steeds volledig overzichtelijk is.

De Realme GT is een plezier om te gebruiken als het gaat om navigatie. Het vegen over de gebruikersinterface is snel en eenvoudig dankzij het CPU- en 120Hz -scherm op dit apparaat.Dit is misschien wel de beste plek om een ​​klein probleem aan de orde te stellen die we hebben gevonden bij het streamen van muziek van Spotify en televisie van Netflix - het afspelen stottert vaak, alsof we continu op de knoppen 'Play' en 'Pauze' op onze smartphones drukten. Onze werd niet veroorzaakt door problemen met onze hoofdtelefoon of een zwakke gegevensverbinding, en we kwamen deze op een frequente basis tegen, waarvan we vonden dat het belangrijk was om in deze review op te nemen.

Dit probleem is misschien niet gebruikelijk, dus als u deze telefoon koopt, is het denkbaar dat u er niet door wordt beïnvloed. We zouden echter in onze plicht falen als we het niet hebben bekendgemaakt.

We ontdekten dat de Realme GT gemakkelijk een hele dag tussen de aanklachten duurde, ongeacht of we zo nu en dan alleen sociale media controleerden, Netflix streamen, een snel spel van Call of Duty: Mobile of Luisteren naar muziek spelen in de loop van de dag.

Toen we de telefoon vaker gebruikten, daalde de levensduur van de batterij 's nachts naar enkele cijferpercentages, maar we hoefden de telefoon nooit de hele dag op te laden; Desalniettemin was een tweede volledige dag gebruik meestal uitgesloten.

Een dag van de levensduur van de batterij is vrij gewoon voor een smartphone, maar wat niet zo gemiddeld is, is de laadsnelheid van de Realme GT, die 65 W is, veel overtreffen in dit opzicht zijn rivalen.

De telefoon gaat in iets meer dan een half uur van leeg naar vol, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u zich elke avond aan het herinneren om hem aan te sluiten; Je kunt het gemakkelijk bij elkaar houden met slechts een paar minuten elke ochtend als je het zo snel doet.

U bent op zoek naar een krachtige smartphone.

Met de Qualcomm Snapdragon 888-processor en 8 GB of 12 GB RAM aan boord, is dit een echt krachtige telefoon, met name in vergelijking met vergelijkbaar geprijsde concurrenten.

U wilt zich geen zorgen hoeven te maken over de levensduur van de batterij.

Met een batterij die in een half uur of minder van leeg tot vol rekent, is de REALME GT een uitstekende keuze als uw dagelijkse schema niet veel tijd toestaat om uw smartphone op te laden.

Je geniet van de manier waarop het lijkt.

Als het op uiterlijk aankomt, is de Realme GT ongetwijfeld opvallend, en als je geniet hoe het verschijnt, ben je naar jouw mening niet de enige. Is het genoeg om u over te halen de smartphone te kopen? We zouden het niet tegen je vasthouden.

Ugreen USB-C AUF USB-C Kabel 60W Power Delivery Ladekabel USB C ZU USB C Kompatibel MIT Galaxy S21 Ultra, S20, Note20, Mi 10T, Xperia 1 II, Pixel 5, Ipad Mini 6, iPad Pro, MacBook Air Usw. (1m)
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.